ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Αστάθεια με διάρκεια

pexels-macro-photography-12569708

Με εναλλαγές στο καιρό, από συννεφιά σε βροχή αλλά και λίγο ήλιο θα κυλήσει ο καιρός μέχρι και το τέλος της εβδομάδας. Μέχρι την Παρασκευή πιο πολύ συννεφιά και τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, ενώ το Σαββατοκύριακο θα έχει πιο περιορισμένες βροχές, περισσότερο ήλιο αλλά ισχυρούς ανέμους. Η ατμόσφαιρα σταδιακά θα αρχίσει να ζεσταίνεται, με την επόμενη εβδομάδα να φαίνεται με καλύτερο καιρό. 

Την Πέμπτη προβλέπονται τοπικές βροχές κατά τόπους και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά από το πρωί. Τα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν και στα κεντρικά και νότια και μέχρι το βράδυ και στα νησιά του Αιγαίου. Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας θα έχει στα ανατολικά και από το απόγευμα στα δυτικά. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Αιγαίο φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ και στο Ιόνιο από νότιες πλέον διευθύνσεις μέχρι τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα μέχρι τους 19 με 22 βαθμούς σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική θα έχει παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια και δυτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει νεφώσεις πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή ο καιρός θα παρουσιάσει μια πρόσκαιρη βελτίωση με λιγότερες βροχές, παροδικές νεφώσεις και περισσότερη ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει μικρή άνοδο στα δυτικά.  

Το Σάββατο και την Κυριακή θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές αλλά με περισσότερα ανοίγματα ηλιοφάνειας, οι άνεμοι όμως στα πελάγη θα επιμείνουν συγκρατώντας ελαφρά την θερμοκρασία που όμως και πάλι θα παρουσιάσει μια μικρή άνοδο.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Νικολαΐδου

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *