ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανελλαδικές 2022: Οι αλλαγές που ισχύουν από φέτος

Η αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 έχει αρχίσει, αφού ξεκινούν στις 2 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ ενώ στις 3 για τα ΓΕΛ. Οι αλλαγές, που ισχύουν από φέτος στη διαδικασία.

Πέραν της ΕΒΕ φέτος έχουμε τους συντελεστές βαρύτητας, που τους ορίζει κάθε τμήμα. Αλλάζει το τοπίο για την εισαγωγή του αφού τα μόρια του θα είναι διαφορετικά για την εισαγωγή του από τμήμα σε τμήμα.

Σύμφωνα με το παράδειγμα που δημοσίευσε η ΟΙΕΛΕ ένας υποψήφιος που θα γράψει τους βαθμούς της αριστερής στήλης θα συγκεντρώνει για τη νομική Αθήνας 14.250 μόρια ενώ για την νομική Θεσσαλονίκης 14.000.

Αντίστοιχα υποψήφιος με τους βαθμούς της αριστερής στήλης στο 2ο πεδίο θα συγκεντρώσει 14.250 μόρια στη Φυσική Αθήνας ενώ μόνο 13.950 στη Φυσική Κρήτης. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία η διαδικασία επιλογής σχολής με το σύστημα αυτό δυσχεραίνει σημαντικά για τον υποψήφιο.

Η σημαντικότερη αλλαγή που φέρνουν οι νέοι συντελεστές βαρύτητας είναι η ανάδειξη της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας σε πρωταγωνιστή των Πανελλαδικών Εξετάσεων» γράφει ο ερευνητής και σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης.

Eίναι λόγω των συντελεστών βαρύτητας. Εφόσον έχουν δοθεί υψηλοί συντελεστές σ’ αυτό το μάθημα ανεβαίνει η σημασία του. Ισχύει για του μαθητές των ΕΠΑΛ αλλά όχι μόνο

Η ύλη είναι αυξημένη σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές…

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *