Προειδοποιητική ανακοίνωση για τους χαρταετούς στην Αττική
Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας σας συμβουλεύει να μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε πυλώνες και γραμμές Υψηλής Τάσης ή κοντά σε Υποσταθμούς, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εσάς και διακοπή της παροχής ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή.
Εάν ωστόσο συμβεί αυτό, μπλεχτεί δηλαδή ο χαρταετός σας σε καλώδια, τότε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ έχουν ήδη ανακοινώσει τι πρέπει και τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε.
Τι να μην κάνετε αν ο χαρταετός μπλεχτεί σε καλώδια
Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, εάν ο χαρταετός σας μπλεχτεί σε καλώδια, τότε θα πρέπει να αποφύγετε τα παρακάτω, για την ασφάλειά σας:
Μην επιχειρήσετε να απελευθερώσετε τον χαρταετό τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα.
Μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.
Ξεχωριστή ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΑΔΜΗΕ, για την περίπτωση που μπλεχτεί ο χαρταετός σε καλώδια. Όπως αναφέρει, για την ασφάλειά σας:
Μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα.
Μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε πυλώνες Υψηλής Τάσης, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.
Και στις δύο περιπτώσεις, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Ή να επικοινωνήσετε με τον ΔΕΔΔΗΕ:
μέσω των τηλεφωνικών γραμμών 800 400 4000 και 11500 (Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης & Βλαβών)
μέσω της εφαρμογής κινητού MyDEDDIEApp
μέσω της online δήλωσης βλάβης στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ πατώντας ΕΔΩ.
Γιατί πετάμε χαρταετό στην Ελλάδα
Ο χαρταετός μετρώντας πολλά ταξίδια μέσα στον χρόνο και σε πολλές χώρες του κόσμου, απόκτησε ποικίλες μορφές και δημιούργησε πολλούς μύθους γύρω από το όνομά του.
Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι υπάρχει μια εκδοχή που αναφέρει ότι ο μηχανικός Αρχύτας (440 – 360 π.Χ.) από την αρχαία ελληνική πόλη του Τάραντα στην Νότια Ιταλία, που ασχολήθηκε με πτήσεις, χρησιμοποίησε τον χαρταετό για τις μελέτες του, όλοι γνωρίζουμε ότι ο χαρταετός ξεκίνησε από την Ανατολική Ασία και συγκεκριμένα από την Κίνα 2.000 χρόνια πριν. Οι Κινέζοι έφτιαχναν χαρταετούς από μπαμπού, μετάξι, χαρτί και τον χρησιμοποιούσαν για να διώξουν τα κακά πνεύματα.
Με το πέρασμα των χρόνων ο χαρταετός έγινε γνωστός στην Ιαπωνία, στην Ταϊλάνδη, στο Αφγανιστάν και στην Ευρώπη.
Ο συμβολισμός του πετάγματος του χαρταετού στην ελληνική χριστιανική παράδοση είναι αρκετά συναφής με τον κινεζικό.
Συμβολίζει το πέταγμα της ανθρώπινης ψυχής προς τον ουρανό και το Θεό. Μάλιστα οι άνθρωποι παλιότερα πίστευαν ότι όσο πιο ψηλά πετάξει ο χαρταετός τόσο πιο πιθανό ήταν ο Θεός να εισακούσει τις προσευχές τους και να τις πραγματοποιήσει.
The post Προειδοποιητική ανακοίνωση για τους χαρταετούς στην Αττική appeared first on KalimeraEllada.gr.
Μετάβαση στην Πηγή
Author: KalimeraEllada