ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντική διάκριση της Θεσσαλονίκης στον τομέα της γαστρονομίας

Screenshot_5

Ανάμεσα στις «100 καλύτερες πόλεις για να δοκιμάσει κάποιος τοπικές γεύσεις» βρίσκεται η Θεσσαλονίκη η οποία κατέκτησε άλλη μια διάκριση στον τομέα των γαστρονομικών απολαύσεων. Το Taste Atlas, ένας από τους κορυφαίους διαδικτυακούς οδηγούς για αυθεντικές γεύσεις και γαστρονομία κατέταξε τη Θεσσαλονίκη στην 25η θέση στην κατηγορία.

Σουβλάκι, μπουγάτσα ή το κλασικό κουλούρι Θεσσαλονίκης. Όλες οι επιλογές αναδεικνύουν την Θεσσαλονίκη σε έναν από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς.

«Το φαγητό είναι εξαιρετικό, οι μερίδες τεράστιες, μας πρότειναν το μαγαζί για την μπουγάτσα του και ήρθαμε», όπως αναφέρει τουρίστας από το Λονδίνο.

Το κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης, προτείνεται από τους κορυφαίους γαστρονομικούς οδηγούς, ενώ έχει κατατεθεί φάκελος για να κατοχυρωθεί η γεωγραφική προέλευση.

Από το κουλούρι, την σπανακόπιτα και την μπουγάτσα το Atlas taste μας πηγαίνει στον γύρο και το σουβλάκι κατατάσσοντας την Θεσσαλονίκη στην 25η θέση ανάμεσα στις 100 πόλεις με κορυφαίες τοπικές γεύσεις, αφήνοντας την Αθήνα 13 θέσεις πιο κάτω, στην 38η!

Περιγράφοντας την κουζίνα της πόλης, το atlas taste, ένας από τους κορυφαίους διαδικτυακούς γαστρονομικούς οδηγούς, κάνει διθυραμβικές αναφορές, σημειώνοντας πως η Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεύει με εκπληκτικό τρόπο την ελληνική κουζίνα.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *