Τον έσωσε ο Γουίλιαμς και σταμάτησε το αρνητικό σερί

Με τον Αμερικανό να πετυχαίνει μεγάλο τρίποντο 7,6” για το τέλος, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μακάμπι στο ΟΑΚΑ με 88-86 και έσπασε το σερί 6 συνεχόμενων ηττών στη διοργάνωση.
Ο αγώνας
O Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και με τον Ντέρικ Γουίλιαμς να σημειώνει 5 πόντους προηγήθηκε 7-4 στο 3′. Οι Ισραηλινοί “χτυπούσαν” με τους φόργουορντ και συγκεκριμένα με τον Κόλσον, που είχε φτάσει τους 6, για το 9-8. Το “τριφύλλι” διατηρούσε τα ηνία και με 5 διαδοχικούς πόντους του Παπαγιάννη, ανέβασε την διαφορά του στους 5, 16-11. Οι γηπεδούχοι, με τρίποντο του Λι, έκαναν το 21-13 στο 9′. Η Μακάμπι, με τέσσερις βολές, 2 του Σόρκιν και 2 του Μπόλντγουιν, μείωσε στους 4, 21-17. Το δεκάλεπτο έκλεισε με buzzer beater τρίποντο του Ντουέιν Μπέικον για το 24-17.
Με τέσσερις διαδοχικούς πόντους του Μπόλντγουιν και ένα δίποντο του Κόλσον, ξεκίνησε η Μακάμπι το δεύτερο δεκάλεπτο, μειώνοντας στον πόντο, 24-23 στο 12′. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το μομέντουμ και κατάφεραν να προηγηθούν με κάρφωμα το Νίμπο στο 16′, 31-30. Ο Λι με τέσσερις προσωπικούς πόντους, διαμόρφωσε το 34-31. Ο Παναθηναϊκός με διαδοχικές βολές των Γκουντάιτις και Λι πήρε την μεγαλύτερη διαφορά του στο ματς, 45-37 με την οποία πήγε στα αποδυτήρια.
Με ρεσιτάλ ευστοχίας από την περίμετρο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με την Μακάμπι να βρίσκει γρήγορα 8 πόντους και να μειώνει στους 3, 48-45. Το “τριφύλλι” με τρίποντο του Γουόλτερς και βολή του Μπέικον προσπαθούσε να κρατήσει την διαφορά σε απόσταση τουλάχιστον δύο καλαθιών, 52-47. Μία βολή του Μπράουν, διαμόρφωσε το 52-48 στο 25′. Ο Κόλσον με ασύλληπτο τρίποντο μείωσε στο πόντο για την “ομάδα του λαού”, 52-51. Ο Πάρις Λι, τα έκανε όλα στην επίθεση και κρατούσε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ, με την ομάδα του Ράντονιτς να κλείνει την περίοδο στο συν 7, 65-58.
Με ένα γρήγορο 8-2 σερί στο πρώτο δίλεπτο του τελευταίου δεκαλέπτου ξεκίνησε η Μακάμπι, η οποία μείωσε αρκετά γρήγορα στο πόντο, 67-66. Οι “κίτρινοι” είχαν το… μαχαίρι στα δόντια και με καλάθι του Μάρτιν προηγήθηκαν με 72-71 στο 35′. Ο Μπέικον ανέλαβε δράση και 10 προσωπικούς πόντους έκανε το 83-74. Οι Ισραηλινοί δεν τα παράτησαν και με δύο τρίποντα του Κόλσον μείωσαν στους 3, 83-80. H Μακάμπι με μεγάλα ριμπάουντ προηγήθηκε με 86-85. Το “τριφύλλι” με μεγάλο τρίποντο του Γουίλιαμς προσπέρασε για το 88-86, 7,6 για το φινάλε.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-17, 45-37, 65-58, 88-86
Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΓιάννης Κάρμας