ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φλώρινα: Διήμερες εκδηλώσεις και γαστρονομική ξενάγηση στις Πρέσπες

Screenshot_1

Ο νομός Φλώρινας φημίζεται για τις φυσικές ομορφιές του, αλλά και για τον γαστρονομικό θησαυρό που «κρύβει» και τα ιδιαίτερα προϊόντα της περιοχής.

Στο θεματικό πάρκο της πύλης Πρεσπών από χθες ξεκίνησαν διήμερες εκδηλώσεις με τίτλο «γαστρονομική ξενάγηση στη Φλώρινα-συμπόσιο στις Πρέσπες». Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να μάθουν παραδοσιακές συνταγές και να δοκιμάσουν προϊόντα και γεύσεις της περιοχής.

«Το επιμελητήριο μας διοργανώνει αυτό το συμπόσιο με στόχο να αναδείξει τη γαστρονομία, η οποία συμπαρασύρει τον τουρισμό, σε μια ιδιαίτερη περιοχή όπου τρεις χώρες μοιράζονται δύο λίμνες. Η περιοχή έχει δεχθεί επιρροή από τη βαλκανική και τη μεσογειακή. Τα προϊόντα μας ευελπιστεί το επιμελητήριο να τα κάνει ως ιδιότυπα, να τα κατοχυρώσει δηλαδή το μαγείρεμα της πιπεριάς Φλωρίνης, μοναδική που γίνεται στην περιοχή με κομμάτια κρέας, της πίτας Δροσοπηγής. Να αναδείξουμε αυτόν τον πυλώνα που μπορεί να βγάλει την περιοχή από την κρίση. Χθες είχαμε την ευκαιρία με πέντε αξιόλογους επιστήμονες να δούνε επιστημονικά την ιδιαιτερότητα αυτών των προϊόντων, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που τα καθιστούν ψηλά θρεπτικά», όπως ανέφερε ο Σάββας Σαπαλίδης, πρόεδρος του επιμελητηρίου Φλώρινας.

Από την πλευρά του ο σεφ Τραϊανός Φιλίππου παρουσίασε μέσω της εκπομπής «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, προϊόντα της περιοχής και τόνισε ότι θέλουν να αναδείξουν κι άλλα προϊόντα, όπως για παράδειγμα ξύδι από σμέουρο που έχουν φτιάξει.

Ρεπορτάζ: Μαρία Γαϊγάνη

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *