Image default
ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο νομοσχέδιο «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 1-11-2022 και ώρα 9:00 πμ στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο νομοσχέδιο «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις». Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν μέλη της ΑΔΕΔΥ, πολλών σωματείων και συλλόγων καθώς και ομοσπονδιών οι οποίοι δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και συστράτευσης των μετόχων και συνταξιούχων στον Υπουργό Εργασίας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΜΤΠΥ, της ΟΣΥΠΕ, της ΑΔΕΔΥ και της Προέδρου του Συνδέσμου Συνταξιούχων Αθήνας και μέλους της ΠΟΠΣ με τον Υφυπουργό κο Τσακλόγλου, παρουσία του Προέδρου του ΔΣ του ΜΤΠΥ και παραγόντων του Υπουργείου, αναφορικά με το νομοσχέδιο.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η πλήρης διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο μερών.

Όλοι οι εκπρόσωποι εξέφρασαν την αντίθεσή τους και απαίτησαν να αποσυρθούν όλα τα άρθρα του εν λόγω νομοσχεδίου που αφορούν το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

Από την πλευρά μας εκφράστηκε για πολλοστή φορά η πεποίθηση ότι:

  • Με αυτό το νομοσχέδιο επιχειρείται η αποσάθρωση της δημόσιας διοίκησης και κατά συνέπεια του ΜΤΠΥ.
  • Ο τρόπος διοίκησης που προτείνεται – με τη νομοθέτηση θέσης Διοικητή – δεν είναι εκσυγχρονιστικός αλλά πισωγύρισμα σε άλλες εποχές που θυμίζουν αυταρχικά καθεστώτα, από τη στιγμή που ένα άτομο θα συγκεντρώνει όλες τις δυνατές εξουσίες και δεν θα λογοδοτεί πουθενά, ούτε θα εμπίπτει στον υπαλληλικό κώδικα.
  • Όχι μόνο δεν θα υπάρχει διαφάνεια και έλεγχος, αλλά ούτε και εγγύηση της διατήρησης της περιουσίας του Ταμείου.

Ο Υπουργός δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις που του τέθηκαν για διαφάνεια και λογοδοσία, ενώ προσπάθησε να μας πείσει ότι μια ΑΕ που δεν έχει λειτουργήσει ακόμα και της οποίας το προσωπικό δεν γνωρίζει κανένας πως επιλέχθηκε, θα διαχειριστεί με αποδοτικότερο τρόπο την ακίνητη περιουσία μας.

Επιπλέον, προς μεγάλη μας έκπληξη ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΜΤΠΥ ανέφερε ότι το Ταμείο αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί ή δεν λειτουργεί καθόλου, ερχόμενος σε ευθεία αντίθεση με τα λόγια και τις πράξεις του όταν διαφήμιζε τον άριστο τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ΜΤΠΥ κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ 2022. Δεν απάντησε στην ερώτηση, ούτε μας διευκρίνισε, με ποιο τρόπο θα βελτιωθεί η διοίκηση του Ταμείου αν ο ίδιος αποκτήσει την ιδιότητα του Διοικητή του ΜΤΠΥ, εκτός από τον παχυλό μισθό που θα λαμβάνει.

Τονίζουμε ότι, το υφιστάμενο ΔΣ έχει ήδη το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει γνωμοδοτήσεις, μελέτες και όποια εργαλεία είναι διαθέσιμα, χωρίς να χάνει τον έλεγχο και την διαφάνεια στη διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του. Αντιθέτως, με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, ο ρόλος του ΔΣ θα είναι διακοσμητικός, όσον αφορά τη διαχείριση της περιουσίας του Ταμείου.

Με λίγα λόγια, ούτε ο Υφυπουργός ούτε οι συνεργάτες του μας παρουσίασαν λογικά επιχειρήματα για τη χρησιμότητα των εν λόγω ρυθμίσεων. Η ερώτησή μας για τον τρόπο λειτουργίας των δύο ΑΕ, καθώς και το πως έχει  επιλεγεί το προσωπικό τους, έμεινε αναπάντητη καταδεικνύοντας έτσι  την έλλειψη πειστικών και ειλικρινών απαντήσεων εκ μέρους του.

Νιώθοντας το βάρος και την ευθύνη της συνέχισης ύπαρξης του Ταμείου και της εκπλήρωσης του σκοπού του, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενωμένοι, πέρα από κάθε πολιτική και κομματική σκοπιμότητα.

Καλούμε όλες και όλους τους μετόχους, συνταξιούχους αλλά και τους απλούς πολίτες, να συνδράμουν στον αγώνα μας και να μην αφήσουμε δέκα κτήρια «φιλέτα» στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ούτε και τα διαθέσιμα εκατομμύρια της κινητής περιουσίας του ΜΤΠΥ, να περιέλθουν σε χέρια αρπακτικών με σκοτεινές προθέσεις.

 

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΜΤΠΥ                                        

Σχετικές αναρτήσεις

Ελένη Γλ. Αρβελέρ: «Να έχετε τα πόδια στέρεα στη γη και τα μάτια στον ουρανό»

admin

Πειθήνιο όργανο του Ερντογάν ο Μητσοτάκης!

admin

Ομαλοποιείται η κατάσταση στα διεθνή αεροδρόμια μετά το «μπλακάουτ» της Microsoft – Ακυρώσεις οκτώ αφίξεων στο «Ελ. Βενιζέλος»

admin
Translate »