ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

“Αγχώθηκε” αλλά προκρίθηκε ελέω… Ντόντσιτς

 

Μπορεί το Βέλγιο να κατέβαλε… πολύ μεγαλύτερες αντιστάσεις από αυτές που αρχικά αναμένονταν, αλλά εν τέλει η Σλοβενία επικράτησε με 88-72 του Βελγίου και πέρασε στην προημιτελική φάση του Eurobasket.

Με τον Λούκα Ντόντσιτς να το παίρνει πατριωτικά και να κερδίζει… σχεδόν μόνος του – θα πει κανείς τι πιο σύνηθες – η ομάδα του Σέκουλιτς γλίτωσε το μέγα “κάζο”. Οι Βέλγοι πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση, μένοντας στο ματς για περίπου 35 λεπτά. Όμως, όταν προηγήθηκαν στις αρχές της τέταρτης περιόδου τα… έχασαν και ουσιαστικά πέταξαν “λευκή πετσέτα”.

Ο αγώνας

Οι Σλοβένοι θέλησαν να δείξουν τις διαθέσεις τους πολύ νωρίς στο ματς. Ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε… τα δικά του από το πρώτο κιόλας λεπτό. Ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς έφτασε πολύ γρήγορα του 11 πόντους ευστοχώντας σε τρία στεπ-μπακ τρίποντα. Οι Βέλγοι, ωστόσο, κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να διατηρηθούν κοντά στο σκορ. Σε μεγάλο βαθμό τα κατάφεραν μιας και μετά από 12 λεπτά βρίσκονταν στο -2 (29-27), χωρίς να έχουν κάποιον παίκτη να ξεχωρίζει. Οι παίκτες του Σέκουλιτς πάτησαν για λίγο το πόδι στο γκάζι όμως, εν τέλει δεν κατάφεραν να ξεφύγουν και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με μόλις τρεις πόντους (44-41).

Το παιχνίδι ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικό και σκληρό απ’ ότι θα περίμενε κανείς. Οι Βέλγοι απέδειξαν πως δεν ήταν μια “φούσκα” του ενός δεκαλέπτου και διατηρήθηκαν για πολύ ώρα κοντά στο σκορ. Με τη λήξη της τρίτης περιόδου, η διαφορά είχε παραμείνει στα ίδια επίπεδα (63-60) και όλα ήταν… ανοιχτά. Οι παίκτες του Γκέργκια μάλιστα πέρασαν και μπροστά στο σκορ (64-63) με εννέα λεπτά στο ρολόι. Ο Ντόντσιτς το πήρε… προσωπικά και επιχείρησε να “καθαρίσει” το ματς από μόνος του. Σημαντικά καλάθια αλλά και αρκετές δημιουργίες για τους συμπαίκτες του βοήθησαν στο να ανέβει στους οκτώ πόντους για τους Σλοβένους σχετικά γρήγορα (73-65). Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με το ματς να έχει κριθεί και τους Βέλγους να έχουν χάσει το μυαλό, αλλά και την ψυχραιμία τους. Οι τυπικά γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 18-2 από τη στιγμή που έχασαν το προβάδισμα δείχνοντας… τα δόντια τους. Τελικό σκορ το 88-72 που έδωσε την πρόκριση στους “8” στους Πρωταθλητές Ευρώπης.

O MVP

Ο Λούκα Ντόντσιτς για άλλη μια φορά ήταν ο κορυφαίος και πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. Ο 23χρονος ολοκλήρωσε το ματς με 35 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 35:41 λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 44-41, 63-60, 88-72


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Ισοπαλία που… “καίει” την Ναντ

admin

Ο Μπαρτζώκας παραδέχθηκε την Μπάρτσα και αναφέρθηκε στον Παπανικολάου

admin

Χούλιγκανς: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες “καίνε” τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης (video)

admin