Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμερικάνικος Βούβαλος: Η πικρή κωμωδία του Ντ. Μάμετ για το μάταιο κυνήγι του χρήματος που διαβρώνει τις ανθρώπινες σχέσεις

Ο Αμερικάνικος Βούβαλος , το αριστούργημα του Ντέιβιντ Μάμετ, έρχεται και πάλι επί σκηνής, στο Θέατρο Φούρνος από τις 25 Νοεμβρίου έως τις  8 Ιανουαρίου 2023. Πρόκειται για την ιστορία τριών μικροαπατεώνων που θέλουν να κάνουν το μεγάλο κόλπο, γύρω από μία μεγάλη ληστεία.  Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, Θανάση Σαράντο, οι διάλογοι είναι εκρηκτικοί και διαχρονικοί, ενώ καθένας από τους συμμετέχοντες στην ουσία εκπροσωπεί τη γενιά του.

Ο Μάμετ παρακολουθεί μία ημέρα τριών ανδρών που ζουν στο περιθώριο μίας αμερικάνικης μητρόπολης το 1975. Τρεις μικροαπατεώνες σχεδιάζουν μια διάρρηξη για να κλέψουν κάποια συλλεκτικά νομίσματα, η οποία όμως δεν γίνεται ποτέ. Εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμό τους, με τα όνειρά τους να βουλιάζουν και την απόγνωση να ξεχειλίζει, βλέπουν τις σχέσεις τους να δοκιμάζονται, με τον πιο αδύναμο να γίνεται το εξιλαστήριο θύμα.

Όλη η πλοκή εκτυλίσσεται σ’ ένα παλιατζίδικο. Οι τρεις ήρωες ξεχασμένοι από την  κοινωνία, όπως και τα ξεχασμένα αντικείμενα του παλαιοπωλείου, εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμο του εύκολου κέρδους και στην επιχειρηματική «ηθική» αποτελούν τον ορισμό της διάψευσης του αμερικανικού ονείρου.

Με διεισδυτικό χιούμορ και κοφτούς διαλόγους, ο Μάμετ, μας βάζει στον κόσμο των τριών ανδρών που κάνουν τα πάντα για να πιάσουν «την καλή». Μία πικρή κωμωδία για την απατηλή λάμψη του αμερικάνικου ονείρου και  το μάταιο κυνήγι της επιτυχίας και του χρήματος που πνίγει τις ανθρώπινες σχέσεις.

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτοψία ΕΡΤ3: Με λάντζες η αποβίβαση των τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια σε Μυτιλήνη και Χίο

admin

Αυτοψία ΕΡΤ3: Στα ύψη η κρουαζιέρα στη Ρόδο

admin

Νέα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης φυσικών καταστροφών

admin