Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντίστροφη μέτρηση για το Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Θερμοσίφωνα»

Αντίστροφη μέτρηση για το Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Θερμοσίφωνα» με χιλιάδες ενδιαφερόμενους να περιμένουν το άνοιγμα της πλατφόρμας για να κάνουν τις αιτήσεις τους.

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται το κόστος εγκατάστασης του νέου ηλιακού όπως και τα υλικά εγκατάστασης.

Επιλέξιμοι προς αντικατάσταση είναι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες χωρητικότητας ίση ή μεγαλύτερη των 40 λίτρων. Δεν είναι επιλέξιμοι ωφελούμενοι, που έχουν λάβει ή έχουν υποβάλλει αίτηση για να λάβουν ενίσχυση αγοράς ηλιακού θερμοσίφωνα από άλλο πρόγραμμα όπως για παράδειγμα στα προγράμματα Εξοικονομώ. Κάθε φυσικό πρόσωπο δύναται να υποβάλλει μία και μόνο αίτηση, που αφορά κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία.

Το ποσοστό επιδότησης κυμαίνεται από 50% έως 60%. Η αίτηση, όταν ανοίξει η πλατφόρμα, θα γίνεται στο gov.gr. Κάθε ωφελούμενος, του οποίου η αίτηση εγκρίνεται, λαμβάνει μία επιταγή (voucher) .

Ο έμπορος λιανικής, από τον οποίο θα προμηθευθούν οι ωφελούμενοι το νέο επιδοτούμενο ηλιακό θερμοσίφωνα, είναι και αυτός, στον οποίο θα πρέπει να παραδώσουν τον προς ανακύκλωση παλαιό θερμοσίφωνα, που αντικαθιστούν. Ο προμηθευτής θα παραδίδει τον παλαιό θερμοσίφωνα στον φορέα ανακύκλωσης, με τον οποίο συνεργάζεται.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 100.000.000 ευρώ.

Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνική Συμμετοχή, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 10 «Εφαρμογή στρατηγικών επίτευξης χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα με έμφαση στις αστικές περιοχές».

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

Σχετικές αναρτήσεις

Μαθήματα αυτοάμυνας για γυναίκες από το δήμο Λαγκαδά

admin

Θεσσαλονίκη: Ημέρες καριέρας από τη ΔΥΠΑ στο πλαίσιο της έκθεσης BEYOND

admin

Γλυπτό από καμένους κορμούς δέντρων του δάσους της Δαδιάς στο Σουφλί

admin
Translate »
×