Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ποιος είναι ο Μπρελ Εμπολό

 

Η εικόνα του, παγωμένη αφού πέτυχε το γκολ με το οποίο η Ελβετία κέρδισε το Καμερούν με 1:0 στην πρεμιέρα των δύο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022.

Μεγάλωσε στην πρωτεύουσα του Καμερούν, Γιαουντέ. Οι γονείς του χώρισαν όταν ο Εμπολό ήταν πέντε ετών, η μητέρα του μετακόμισε στη Γαλλία για να σπουδάσει. Εκεί γνώρισε έναν Ελβετό, τον οποίο ερωτεύτηκε και μετακόμισαν στη Βασιλεία. Σε ηλικία έξι ετών, ο Μπρελ και ο αδελφός του ακολούθησαν τα βήματα της μητέρας τους και μετακόμισαν αμφότεροι στη Βασιλεία.

Το πλήρες όνομά του είναι Μπρελ Ντόναλντ Εμπολό. Το Ντόναλντ ήταν στην πραγματικότητα το παρατσούκλι που του έδωσαν όταν ήταν ακόμη έφηβος για να τον “πειράζουν”.

Με ελβετικό διαβατήριο από το 2014 και παρόλο που κλήθηκε από τον πρώην προπονητή του Καμερούν, έκανε το ντεμπούτο του με την ελβετική ομάδα τον Μάρτιο του 2015 κόντρα στις ΗΠΑ. Ωστόσο, όποτε μπορεί, ο Εμπολό πετάει στο Καμερούν για να επισκεφτεί το άλλο μισό της οικογένειάς του. «Εκεί μπορώ να αποσυνδεθώ, αλλά και να περάσω καλά. Επιπλέον, είναι σημαντικό για μένα να μην ξεχάσω τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα δύο μέρη», δήλωσε ο Ελβετός στην εφημερίδα “Basellandschaftliche Zeitung”. Έχει τακτική επαφή με τον πατέρα του, ο οποίος ζει στο Καμερούν.

Πριν το παιχνίδι είχε δηλώσει: «Αν σκοράρω, θα προσπαθήσω να μην πανηγυρίσω. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα συναισθημάτων. Αν το πανηγυρίσω, δεν θα είναι εναντίον της πατρίδας μου, αλλά επειδή θέλω να νίκη» , εξήγησε ο σέντερ φορ της Μονακό, ο σκόρερ της αναμέτρησης που έγινε στο γήπεδο “Αλ Τζανούμπ”.

«Είναι ένα πολύ, πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι για εμένα και για όλη μου την οικογένειά μου. Γιατί μοιάζει λίγο με σύγκρουση. Θα υπάρχει πολλή συγκίνηση σε όλη αυτή τη μονομαχία», πρόσθεσε.

«Σκέφτηκα πολύ την απόφασή μου. Ήταν πολύ δύσκολο και ξαφνικό, μια μέρα ξυπνάς, έχεις τις απαντήσεις σου και λες στον εαυτό σου: αυτό θέλω, δεν υπάρχει γυρισμός. Στην οικογένειά μου υπήρχαν υποστηρικτές και των δύο ομάδων αλλά όλοι σεβάστηκαν την απόφασή μου», υποστήριξε ο επιθετικός της Μονακό.

Ο Εμπολό αγωνίζεται στη Μονακό, έκανε το ντεμπούτο του με τη Βασιλεία το 2015 και στη συνέχεια πέρασε στο γερμανικό ποδόσφαιρο, πρώτα στη Σάλκε και μετά στη Γκλάντμπαχ, ωστόσο με τη γαλλική ομάδα σταθεροποιήθηκε ως σέντερ φορ και στη συνέχεια στην εθνική Ελβετίας.//

Παναγιώτης Παπαδημητρίου


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Κανονικά στην δωδεκάδα του Ολυμπιακού ο Πετρούσεφ

admin

Χωρίς τον Γιάννη οι Μπακς στο Game 3 με τους Πέισερς

admin

Τούχελ: «Σκεφτόμαστε και τη Ρεάλ Μαδρίτης»

admin