Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βαθμολογική “ανάσα” για τη Σεβίλλη

 

Η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι πήρε σημαντική νίκη κόντρα στη Χετάφε με 2:1 και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, από τις 15 Οκτωβρίου.

Η Σεβίλη επικράτησε με 2:1 της Χετάφε για τη 16η αγωνιστική της La Liga και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη. Η ομάδα του Σαμπάολι ανέβηκε στους 15 βαθμούς, με την Χετάφε να παραμένει στους 17 και τους Ανδαλουσιανούς να κερδίζουν για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, από τις 15 Οκτωβρίου και την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μαγιόρκα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Αναγνωστιστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού για τις δύο ομάδες, με τη Σεβίλλη να έχει τον έλεγχο της κατοχής και να απειλεί για πρώτη φορά στο 14′, με τον Χορδάν να σημαδεύει με κεφαλιά, μετά από κόρνερ το δοκάρι του Σόρια. Δύο λεπτά αργότερα τρομερή επέμβαση του Σόρια σε προσπάθεια του Ακούνια, με τη Σεβίλλη να έχει ανεβάσει την απόδοσή της και να ζητά το γκολ. Στο 23′ νέα απειλή με τον Ράκιτιτς, ξανά ο Ισπανός τερματοφύλακας είπε όχι. Οι επεμβάσεις του Σόρια θα ήταν αδύνατο να κρατήσουν για πάντα και στο 36′ ο Ακούνια άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά, μετά την εκτέλεση φάουλ του Ράκιτιτς. Στο 41′ η Χετάφε αντέδρασε και σκόραρε με τον Ουνάλ, όμως ο Τούρκος υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Χετάφε μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο 56′ με τον Μαγιοράλ από το ύψος της περιοχής να δοκιμάζει σουτ, που πέρασε λίγο άουτ. Ίδια κατάληξη είχε η προσπάθεια του Ισπανού επιθετικού και έξι λεπτά αργότερα, με τους φιλοξενούμενους όμως να αντιδρούν καλύτερα στην επανάληψη. Πρώτη σημαντική ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 76′, με τον Ράφα Μιρ να πηδάει πιο ψηλά απ’ όλους και την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δοκάρι του Σόρια. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού οι Ανδαλουσιανοί πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, με τον Ράφα Μιρ, που είχε προειδοποιήσει, να παίρνει την εξαιρετική ασίστ του Τόρες και να μη δυσκολεύεται να σημειώσει το 2:0. Στο 86′ η Χετάφε ξαναμπήκε στο παιχνίδι, με Μαγιοράλ να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Πορτού και με κοντινή κεφαλιά να μειώνει το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στο φινάλε για την ισοφάριση, χωρίς όμως να το πετυχαίνουν και τους γηπεδούχους να παίρνουν ένα σημαντικό τρίποντο.

ΓΚΟΛ: 36′ Ακούνια, 80′ Ράφα Μιρ / 86′ Μαγιοράλ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45+3′ Νιανζού, 61′ Ράκιτιτς, 90+1′ Άλβαρες / 32′ Αλντερέτε, 73′ Μαγιοράλ, 83′ Πορτού
ΚΟΚΚΙΝΗ:
ΔΟΚΑΡΙ: 
14′ Χορδάν

Σεβίλλη (Χόρχε Σαμπάολι): Μπόνο, Νάβας, Νιανζού, Φερνάντο, Ακούνια, Τόρες (81′ Άλβαρες), Ράκιτιτς (74′ Σούσο), Γκούντελι, Χορδάν, Ελ Νεσιρί (68′ Μπαντέ), Λαμέλα (74′ Ράφα Μιρ).

Χετάφε (Κίκε Φλόρες): Σόρια, Σουάρες (71′ Πορτού), Τζένε, Αλντερέτε, Ντουάρτε, Ιγκλέσιας, Αλένια (76′ Μουνίρ), Αλγκόμπια, Μίγια, Ουνάλ (84′ Λάτασα), Μαγιοράλ.//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Με σημαντικές απουσίες ο Παναιτωλικός

admin

Η απονομή του Πρωταθλητή Ευρώπης Πετρούνια (video)

admin

Ρίγος… Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Λευτέρη Πετρούνια και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου!

admin