Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεμάτοι οι προορισμοί του τριημέρου των Αποκριών

Καρναβαλια

Στους ρυθμούς του καρναβαλιού κινείται όλη η χώρα, αυτό το τριήμερο. Πόλεις που έχουν ταυτιστεί με τον εορτασμό της αποκριάς συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, με αποτέλεσμα η πληρότητα των καταλυμάτων να αγγίζει το 100%. Τα σκήπτρα κρατούν Κοζάνη, Πάτρα και Ξάνθη.
Ξέφρενοι ρυθμοί ,ήχοι χαράς, γλεντιού, κεφιού που οδηγούν χιλιάδες μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές , στους δρόμους και τις πλατείες με ευφάνταστες μάσκες και στολές. Είναι η γνώριμη εικόνα της αγαπημένης γιορτής του καρναβαλιού, που μετά από χρόνια περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας, ξαναζωντανεύει, με τον κόσμο να αναζητά τη χαρά και το ξεφάντωμα στις περιοχές όπου ζωντανεύει το πνεύμα της Αποκριάς,
Το 100 τοις εκατο αγγίζει η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων στην πόλη της Ξάνθης.
Χιλιάδες και οι επισκέπτες που καταλύουν στην πόλη της Κοζάνης καθώς αποτελεί το επίκεντρο των καρναβαλικών εκδηλώσεων, στη Δ. Μακεδονία ανεβάζοντας στο 100% την πληρότητα των καταλυμάτων.
Βουλιάζει και φέτος η Πάτρα από τους χιλιάδες επισκέπτες και η πληρότητα του 100% έχει εξασφαλιστεί από καιρό.

Η καρδιά του καρναβαλιού της Θράκης , χτυπά στην Ξάνθη, που τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα καρναβάλια της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των Αποκριών αναβιώνουν διάφορα έθιμα της περιοχής.
Τα αποκριάτικα παραδοσιακά δρώμενα, η γαστρονομία της περιοχής και το αστείρευτο κέφι φέρνουν την Κοζάνη στο επίκεντρο των καρναβαλικών γιορτασμών στην Δ. Μακεδονία.
Τα σκήπτρα όμως της « πόλης του καρνάβαλου» κρατά πάνω από ενάμιση αιώνα πάτρα με την πόλη να σείεται στους ρυθμούς του καρναβαλιού με άρματα και μασκαράδες να κλείνουν το μάτι σκωπτικά στην επικαιρότητα αλλά και να στέλνουν μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας σε όλη τη χώρα .
Σε κάθε γωνιά της χώρας στήνεται μια γιορτή για να ακολουθήσει η τελευταία πράξη με το κάψιμο του καρνάβαλου και να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος καλωσορίζοντας τη Σαρακοστή…

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης

Σχετικές αναρτήσεις

Μαθήματα αυτοάμυνας για γυναίκες από το δήμο Λαγκαδά

admin

Θεσσαλονίκη: Ημέρες καριέρας από τη ΔΥΠΑ στο πλαίσιο της έκθεσης BEYOND

admin

Γλυπτό από καμένους κορμούς δέντρων του δάσους της Δαδιάς στο Σουφλί

admin
Translate »
×