Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δια πυρός και σιδήρου από το Μόναχο η Ρεάλ!

 

Οι Μαδριλένοι, σε μία συγκλονιστική αναμέτρηση, κατάφεραν να… χαμογελάσουν τελευταίοι και να πάρουν τη νίκη με 68-64 κόντρα στην Μπάγερν για την 13η αγωνιστική της Euroleague.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε τη νίκη στις λεπτομέρειες κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και βελτίωσε το ρεκόρ της στο 9-4, παραμένοντας στο… κυνήγι του Ολυμπιακού (9-4), ενώ οι Βαυαροί έπεσαν στο 4-9, με τη δεύτερη διαδοχική τους ήττα. Κορυφαίους για τους νικητές, ο Ταβάρες με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ από τους Βαυαρούς ξεχώρισε ο Χάντερ με 14 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο αγώνας

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ταβάρες κάτω από τη ρακέτα, οι Μαδριλένοι εμφανίστηκαν καλύτεροι στα πρώτα λεπτά του αγώνα και πήραν προβάδισμα στο σκορ (6-11). Οι Γουίνστον και Βάιλερ-Μπαμπ κράτησαν την Μπάγερν κοντά στο σκορ (12-13), προτού μάλιστα αλλάξουν τις ισορροπίες στον αγώνα με τους Βαυαρούς να παίρνουν… κεφάλι στην αναμέτρηση (15-13). Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας μικρό προβάδισμα (22-21), το οποίο διαμόρφωσε ο Γκιλέσπι με δίποντο.

Εν συνεχεία, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι και άλλαζαν τη… σκυτάλη του οδηγού. Οι Βαυαροί, με πρωταγωνιστές τους Γουίνστον και Χάντερ, απέκτησαν μαξιλαράκι… ασφαλείας 7 πόντων (34-27), έξι λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Η Ρεάλ Μαδρίτης άρχισε να βρίσκει λύσεις πίσω από τα 6.75 και οι Χεζόνια, Γιουλ, έφεραν την ομάδα τους σε απόσταση πνοής (34-33). Οι Μαδριλένοι κατάφεραν και να ανακτήσουν το προβάδισμά τους στην αναμέτρηση,  καθώς πέρασαν μπροστά στο σκορ ακόμη και με 6 πόντους (36-42), προτού η Μπάγερν μειώσει στους 3 (39-42) για την ανάπαυλα.

Η Ρεάλ άρχισε ιδανική την τρίτη περίοδο, καθώς αύξησε τη διαφορά του σκορ, φτάνοντάς την στους 8 πόντους (39-47). Η Μπάγερν έμεινε χωρίς πόντο για τα πρώτα τρία λεπτά, ωστόσο ο Βάιλερ-Μπαμπ ευστόχησε σε τρίποντο και… ξεκόλλησε την ομάδα του (42-47). Με νέο τρίποντο, αυτή τη φορά από τον Χάντερ, οι Βαυαροί μείωσαν στους 4 πόντους, κάνοντας αισθητή ξανά την… ανάσα τους στους φιλοξενούμενους. Εν συνεχεία, μάλιστα, η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι έκανε το 50-51, προτού ο Χεζόνια διαμορφώσει με τρίποντο το 50-54 για το φινάλε της τρίτης περιόδου.

Στην τέταρτη περίοδο, η Μπάγερν πέτυχε τους πρώτους πόντους με τον Γκιφάι (52-54) και κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ, κατά τη διάρκεια του πρώτου τρίλεπτου (57-56). Οι δύο ομάδες αρνούνταν να παραδώσουν τα… όπλα και συνέχισαν να οδεύουν “αγκαλιά” προς την ολοκλήρωση του αγώνα. Η Ρεάλ πήρε ξανά… κεφάλι στο σκορ και με διαφορά 3 πόντων (58-61), τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι πήραν διαφορά 7 πόντων (58-66). Οι Βαυαροί κατάφεραν να μειώσουν εκ νέου σε 64-66, προτού διαμορφωθεί το τελικό 64-68 υπέρ των Μαδριλένων.//

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 39-42, 50-54, 64-68.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Ιταλία (34η Αγωνιστική): Ντέρμπι για την δεύτερη θέση στο Τορίνο

admin

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μιχαλεντζάκης

admin

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της για τη Μασσαλία

admin