Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Εντός κάδρου” στην ΕΡΤ3: Δημοσιογραφική έρευνα σε βάθος με αναλύσεις και προσωπικές μαρτυρίες

Προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων, στατιστικά δεδομένα και δημοσιογραφική έρευνα σε βάθος με αναλύσεις, που βασίζονται σε στοιχεία καταγράφει η νέα εκπομπή της ΕΡΤ3 με τίτλο “Εντός κάδρου”. Η πρεμιέρα της εκπομπής, την οποία παρουσιάζει η Χριστίνα Καλημέρη  θα γίνει απόψε στις 7. Πρόκειται για τη νέα εβδομαδιαία ημίωρη παραγωγή της ΕΡΤ3, που αναλύει και φωτίζει σημαντικές πτυχές κοινωνικών θεμάτων, τοποθετώντας τα «Εντός κάδρου». 

Η πρώτη εκπομπή εμβαθύνει στο θέμα των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων και της ασφάλειας στην εργασία. Κάθε χρόνο η χώρα μας θρηνεί έναν μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας που χάνουν την ζωή τους εν ώρα εργασίας. Το 2022 καταγράφηκε ένα μαύρο ρεκόρ θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων.

“Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα για όλους” είπε ο αρχισυντάκτης Βασίλης Κατσάρας, που είχε και την ιδέα της εκπομπής, αναφερόμενος στην σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, τη νύχτα της Τρίτης (28/2). “Αναζητούμε απαντήσεις σε αυτό το τραγικό δυστύχημα” δήλωσε ο ίδιος κάνοντας λόγο για σοβαρές ελλείψεις στον ελληνικό σιδηρόδρομο, σύμφωνα με τις επισημάνσεις της προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.

Η πρόεδρος σε δηλώσεις της πριν λίγο καιρό, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου αναφέρθηκε στα επί μακρών προβλήματα του ελληνικού σιδηρόδρομου και τις ελλείψεις προσωπικού, υπογραμμίζοντας πως το τροχαίο υλικό είναι πεπαλαιωμένο και κακώς συντηρημένο.

“Αυτό που έγινε δείχνει πως σε αυτήν τη χώρα δε μπορούμε να αξιολογήσουμε την ανθρώπινη ζωή. Απουσία ελέγχων, υποστελέχωση στους φορείς ελέγχου, ελλιπή μέτρα προστασίας και ακόμα λέμε «σιγά μη συμβεί σε εμάς το κακό, σιγά μη συμβεί στη δική μου επιχείρηση» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσάρας.

Τι προκύπτει λοιπόν από την έρευνα των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων θα παρακολουθήσουμε στο αποψινό επεισόδιο.

Συντελεστές εκπομπής: 

Αρχισυνταξία: Βασίλης Κατσάρας, Έρευνα – Επιμέλεια: Χ. Καλημέρη – Β. Κατσάρας, Δ/νση παραγωγής: Άρης Παναγιωτίδης, Μοντάζ: Αναστασία Δασκαλάκη, Σκηνοθεσία: Νίκος Γκούλιος. 

  • H εκπομπή θα είναι διαθέσιμη και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή της στην ΕΡΤ3.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΕύα Κουσιοπούλου

Σχετικές αναρτήσεις

Βίντεο: Τζεντάι ράτσας Κόργκι παρήλασαν σε εκδήλωση για τον Πόλεμο των Άστρων

admin

«Αροδαμοί κι ασπαλάθοι»: Έκθεση υφαντών και άλλων θησαυρών της κρητικής χειροτεχνίας

admin

Με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και καινούργιο εξοπλισμό άνοιξε η δημοτική πλαζ στη Μυτιλήνη

admin
Translate »
×