Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επανεξελέγη στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση ο Σταυρακάκης

 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Ιωσήφ Σταυρακάκης ανανέωσε για ακόμα τέσσερα χρόνια τη θητεία του ως πρόεδρος και της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Αθλητισμού Κωφών (EDSO), καθώς στις αρχαιρεσίες που έγιναν στη Μέχελεν του Βελγίου συγκέντρωσε 34 από τις 50 ψήφους του εκλογικού σώματος.

Το αποτέλεσμα αποτελεί και αναγνώριση του έργου του Ιωσήφ Σταυρακάκη την προηγούμενη τετραετία και έρχεται σε μία ιστορική συγκρυρία, τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της EDSO

«Είναι μεγάλη στιγμή και αισθάνομαι συγκινημένος για τη αναγνώριση της προηγούμενης θητείας μου(2018-2022). Συνεχίζω τον αγώνα μου για την εκπλήρωση των στόχων της EDSO. Ένας από αυτούς είναι να δίνουμε χαρά στις αθλήτριες και τους αθλητές» δήλωσε ο Έλληνας πρόεδρος και πρόσθεσε: «Ο πήχης πλέον ανέβηκε ψηλά κι θα εργαστώ πιο σκληρά ώστε όλοι μαζί να ανεβάσουμε την EDSO ψηλά. Να της προσθέσουμε δυναμική φωνή και να την καθιερώσουμε στα δρώμενα του αθλητισμού της Ευρώπης. Προσβλέπω να αλλάζω πολλά πράγματα προκειμένου να υπάρχουν σε όλους ευκαιρίες στην πρόσβαση, και να μην επιτρέπεται κανένας αποκλεισμός. Εύχομαι στους νέους συναδέλφους του Δ.Σ. της EDSO και να έχουμε καλή συνεργασία για να κερδίσουν και όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες. Παλαιοί και νέοι. Ευχαριστώ όλους για τη στήριξη στη ανανέωση της θητείας κι ευχαριστώ την Ελλάδα που με στήριξε».

Στο περιθώριο του συνεδρίου βραβεύτηκαν και οι καλύτεροι Ευρωπαίοι Κωφοί αθλητές και αθλήτριες της τριετίας 2018-2021, με τον «δικό» μας αείμνηστο Κωνσταντίνο Κατσαγάνη να περνάει στο πάνθεον των κορυφαίων του μπόουλινγκ, με το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει (3 διοργανώσεις/809 χτυπήματα). Ο Έλληνας πρωταθλητής «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή το 2019, βυθίζοντας στη θλίψη τον κόσμο του αθλήματος.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Στην Ριέκα η Βουλιαγμένη για να “σφραγίσει” την πρόκριση στο Final-4

admin

Ολυμπιακός: «Ώρα να αξιοποιήσουμε το πλεονέκτημα έδρας»

admin

Χούλιγκανς: Στην Ευέλπιδων οι 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη

admin