Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εργασίες αναβάθμισης του αεροδρομίου Κερκύρας από την «FRAPORT»

Κλειστό για εργασίες αναβάθμισης, θα παραμείνει το Αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυρας, δυο 15ήμερα τον προσεχή Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιάννης Ανδριώτης, μεταφέρει τις ανησυχίες των εκείνων που προγραμμάτισαν ταξίδια εκτός νήσου.

Ειδικότερα το αεροδρόμιο θα κλείσει  από 10 έως και 24 Ιανουαρίου 2023 και από 8 έως και 22 Φεβρουαρίου 2023. Η λειτουργία του αεροδρομίου θα  ανασταλεί, με εξαίρεση έκτακτα περιστατικά αεροδιακομιδών.

Το έργο έχει στόχο την πλήρη αναδιαμόρφωση του διαδρόμου προσγειώσεων- απογειώσεων για την περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας του αεροδρομίου, αναφέρει ο Δημήτρης Ρούσσος, πρόεδρος εργαζομένων Υ.Π.Α Κερκύρας.

Οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την δυνατότητα εξυπηρέτησης  μεγαλύτερων αεροσκαφών, αλλά και αυξημένου αριθμού πτήσεων, που προβλέπεται να πολλαπλασιαστούν με την αναμενόμενη αύξηση του τουρισμού.

Ο τάπητας προσγειώσεων του αεροδρομίου θα ασφαλτοστρωθεί και θα γίνει αναβάθμιση των υποδομών των χώρων πέριξ του πτητικού έργου, σημειώνει ο κ. Ρούσσος. «Από τον προηγούμενο Νοέμβριο η εταιρεία είχε ανακοινώσει εργασίες μέσα στον χειμώνα, ειδικά για την έλλειψη ζώνης ασφαλείας στον αεροδιάδρομο».

Το πρόβλημα προέκυψε μετά την ανακοίνωση της «Fraport», που δημοσιοποιήθηκε προ εξαημέρου, με αποτέλεσμα κάποιοι να δυσανασχετούν, καθώς είχαν σχεδιάσει τα ταξίδια τους για αυτό το διάστημα και πολλοί είχαν κλείσει αεροπορικά εισιτήρια. Το βάρος θα πέσει πλέον στα ΚΤΕΛ και στην θαλάσσια μεταφορά.

Αντί η «Fraport», να ανακοινώσει στο κοινό την αναστολή λειτουργίας, προηγήθηκε  ΝΟΤΑΜ στις 16 του μηνός, και τα ταξιδιωτικά γραφεία βρέθηκαν προ εκπλήξεως.

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι η καλύτερη για την διεκπεραίωση τέτοιων εργασιών, κάτι που είναι αδύνατο, όταν αρχίζει η τουριστική περίοδος.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΕυμορφία Δημητρακοπούλου

Σχετικές αναρτήσεις

Μαθήματα αυτοάμυνας για γυναίκες από το δήμο Λαγκαδά

admin

Θεσσαλονίκη: Ημέρες καριέρας από τη ΔΥΠΑ στο πλαίσιο της έκθεσης BEYOND

admin

Γλυπτό από καμένους κορμούς δέντρων του δάσους της Δαδιάς στο Σουφλί

admin
Translate »
×