Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ζόραν Γκάιτς: Αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού αθλητισμού στη Σερβία

 

Έχοντας πλέον πατήσει τα 63 έτη του, ο πρώην τεχνικός βόλεϊ των Ολυμπιακό, Άρη Θεσσαλονικής και Α. Ο. Ορεστιάδας πλέον θα φορέσει τα… καλά του και θα είναι μέλος της σερβικής κυβέρνησης.

Τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) του οποίου ηγείται, μεταξύ των νέων ονομάτων που θα αναλάβουν τα υπουργεία, ακούστηκε και αυτό του Ζόραν Γκάιτς. Ο ίδιος θα αναλάβει καθήκοντα ως υπουργός αθλητισμού, ενώ στο παρελθόν είχε περάσει και από τα μέρη μας ως προπονητής, όταν ακόμη βρισκόταν στους πάγκους ομάδων στο βόλεϊ.

Η ανάληψη καθηκόντων του Γκάιτς, στη νέα του πρόκληση, την υπουργική θέση στον τομέα του αθλητισμού της Σερβίας, σημαίνει αυτομάτως πως σύντομα η Σερβική Ομοσπονδία βόλεϊ θα έχει επίσης νέο πρόεδρο.

Ο 63χρονος αντικατέστησε τον Βάνια Ουντόβιτσιτς και πλέον θέλει να εξελιχθεί γενικότερα στον χώρο του αθλητισμού, πέρα από την εξαιρετική παρουσία του στον χώρο του βόλεϊ, όντας από το 2016 πρόεδρος της Σερβικής Ομοσπονδίας βόλεϊ. Στις ημέρες του, το σερβικό βόλεϊ και οι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών, πέτυχαν απόλυτα με κυριότερες επιτυχίες αυτές των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων το 2019, κατακτώντας ότι τρόπαιο υπήρχε. Κατέκτησαν επίσης τα δύο σερί Παγκόσμια Πρωταθλήματα Γυναικών 2018 και 2022.

Να σημειώσουμε, ότι ο νέος υπουργός αθλητισμού της Σερβίας, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ζωντανά στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού TV Prva, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις, ο προπονητής μα πάνω από όλα άνθρωπος, που ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για την Ελλάδα και το ελληνικό βόλεϊ, τόνισε μεταξύ άλλων πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην απογοητεύσει τους θαυμαστές του, αλλά και να συμβάλλει στις νέες επιτυχίες του σερβικού αθλητισμού γενικότερα.

Όταν ο Γκάιτς είχε βραβεύσει τον Άρη Αγγελόπουλο

Δύο χρόνια νωρίτερα, ο Γκάιτς ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας βόλεϊ της Σερβίας, είχε βραβεύσει τον Άρη Αγγελόπουλο. Τον Μάρτιο του 1999 η Εθνική ομάδα βόλεϊ της Σερβίας, με τη βοήθεια του Άρη Αγγελόπουλου, πήγε στην Πάτρα όπου έκανε προετοιμασία εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που είχε διεξαχθεί στην Τσεχία. Γκάιτς έδειξε και πάλι τον θαυμασμό του για την Ελλάδα και τους Έλληνες, τιμώντας τον με μία πλακέτα τον Άρη Αγγελόπουλο η οποία έγραφε: “Ο ρόλος ενός φίλου είναι να είναι μαζί σου, στις δύσκολες στιγμές σου. Τη φιλία δεν την επιλέγεις, είναι, ποιος ξέρει γιατί, σαν την αγάπη. Σ’ευχαριστούμε για τη βοήθεια σου σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε η χώρα μας, αλλά και το βόλεϊ στη Σερβία. Με την επιθυμία η συνεργασία μας να γίνει ακόμη καλύτερη κι ακόμη πιο δυνατή, σ’ ευχαριστούμε για όλα όσα έχεις κάνει”.

 


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Κομνηνός: «Το ενδιαφέρον για το ευρωπαϊκό μπάσκετ αυξάνεται, αλλά η αγορά δεν ανταποκρίνεται»

admin

Αστεράτο διπλό για την Χιρόνα

admin

Live Streaming: Ευρωπαϊκό Ενόργανης Γυμναστικής

admin