Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Βραζιλία προκρίθηκε στους “8” με… Jogo Bonito!

 

Η “σελεσάο” χόρεψε σάμπα και… τσέκαρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά από το πρώτο ημίχρονο, μέσα από μία αποθέωση του ομαδικού πνεύματος και της υψηλής τεχνικής κατάρτισης, μετά την επικράτηση με 4:1, απέναντι στην αβοήθητη Νότια Κορέα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Βραζιλία από την αρχή έδειξε ότι δεν… αστειεύεται και στο 7ο μόλις λεπτό κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Ραφίνια γύρισε τη μπάλα από τα δεξία στο ύψος του πέναλτι, ο Νεϊμάρ δεν βρήκε την μπάλα και αυτή κατέληξε στον Βινίσιους, ο οποίος με ένα όμορφο φαλτσαριστό σουτ, νίκησε τον Κιμ και έγραψε το 1:0. Έξι λεπτά αργότερα, ο Ριτσάρλισον κέρδισε το πέναλτι από τον Τζουνγκ και ο Νεϊμαρ, που ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και έθεσε από το 13′ πολύ γερά… θεμέλια για την πρόκριση στα προημιτελικά, κάνοντας το 2:0. Στο 17′ οι Νοτιοκορεάτες προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι με διπλή προσπάθεια, αλλά το σουτ του Χι Τσαν Χουάνγκ απομάκρυνε ο Άλισον σε κόρνερ, ενώ η προσπάθεια του Ίνμπομ Χουάνγκ δεν βρήκε στόχο. Στο 29΄η “σελεσάο” έκρυψε τη μπάλα και την εμφάνισε στα δίχτυα του Κιμ, μετά από τρομερή συνεργασία, κάνοντας το 3:0. Ο Ριτσάρλισον με υψηλή τεχνική κράτησε τη μπάλα με… κεφαλίτσες πάσαρε στον Μαρκίνιος, εκείνος βρήκε με τη μία τον Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος βρήκε στο κενό τον σέντερ φορ της Τότεναμ με κάθετη που θα έκανε… δεκάρι και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3:0 στο τετ α τετ με τον Κιμ. Η Βραζιλία, ήταν ασταμάτητη και σε μία ποδοσφαιρική… παράσταση έκανε το 4:0. Ο Βινίσιους βγήκε από τα αριστερά, έσκαψε για τον Πακετά στο ύψος του πέναλτι και ο τελευταίος με ένα πλασέ πάνω στην κίνηση έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο παιχνίδι. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, οι παίκτες του Τίτε σπατάλησαν δύο ακόμα τετ α τετ, ένα με τον Πακετά και ένα με τον Ριτσάρλισον, τα οποία απομάκρυνε ο Κιμ. Έτσι οι δύο ομάδες αποχώρησαν για την ανάπαυλα με τη “σελεσάο” να προηγείται με 4:0, έχοντας… κλειδώσει στην ουσία την πρόκριση, σε μία αποθέωση του ομαδικού ποδοσφαίρου και της υψηλής τεχνικής απέναντι στην αβοήθητη Νότια Κορέα.

Με την έναρξη του δεύτερου μισού, ο Σον βρέθηκε απέναντι από τον Άλισον και προσπάθησε να μειώσει, αλλά ο Άλισον έμοιαζε… ανίκητος και απομάκρυνε ενστικτωδώς σε κόρνερ. Στο 54′ ο Ραφίνια συνεργάστηκε εντυπωσιακά με τον Πακετά, ο εξτρέμ της Μπαρτσελόνα με διαδοχικές ντρίμπλες βρήκε χώρο και πλάσαρε, αλλά ο Κιμ απομάκρυνε τον κίνδυνο. Ο ρυθμός στο δεύτερο 45λεπτο, δεν ήταν όπως ο… δαιμονιώδης του πρώτου όπως ήταν φυσικό, με τη Βραζιλία να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, με “τρομακτικό” πρέσινγκ και ανάκτηση της μπάλας πάρα πολύ γρήγορα. Τα υπόλοιπα λεπτά κυλούσαν, με τη “σελεσάο” να δείχνει ότι κάνει κατακράτηση δυνάμεων ενόψει της συνέχειας, καθώς οπισθοχώρησε και διατηρούσε κυρίως την κατοχή. Από την άλλη το σύνολο του Πάολο Μπέντο, ισορρόπησε κάπως σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και κρατούσε παραπάνω τη μπάλα στα πόδια του και προσπαθούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Άλισον. Η Νότια Κορέα το έψαχνε και τελικά βρήκε το γκολ της… τιμής, μετά από ένα “κεραυνό” του Σέουνγκ-Χο Πάικ έξω από την περιοχή, στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης, διαμορφώνοντας το σκορ σε 4:1. Το αποτέλεσμα είχε κριθεί και οι πολλές αλλαγές έριξαν ακόμα περισσότερο το ρυθμό του παιχνιδιού και μέχρι το τέλος δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στο σκορ. Έτσι η Βραζιλία, πήρε την πρόκριση εμφατικά με 4:1 στα προημιτελικά και εκεί θα συναντήσει την Κροατία, η οποία προκρίθηκε νωρίτερα στη διαδικασία των πέναλτι.

ΓΚΟΛ: 7′ Βινίσιους, 13′ Νεϊμάρ, 29′ Ριτσάρλισον, 36′ Πακετά / 76′ Σέουνγκ-Χο Πάικ
ΔΟΚΑΡΙ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 44′ Γιανγκ
ΚΟΚΚΙΝΗ:
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: Οι δύο χώρες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες επτά φορές (όλες σε φιλικά παιχνίδια), με την Βραζιλία μετράει έξι νίκες και μία ισοπαλία. / Τελευταία φορά που η Βραζιλία αποκλείστηκε στη φάση των “16” σε Μουντιάλ ήταν το 1990, όταν έχασε με 1:0 από την Αργεντινή και από τότε έχει επτά σερί προκρίσεις σε προημιτελικά. / O Νεϊμάρ έγινε μόλις ο τρίτος Βραζιλιάνος που σκοράρει σε τρία διαφορετικά Μουντιάλ μετά από τους Πελέ και Ρονάλντο.

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον (80′ Γουέβερτον), Μιλιτάο (63′ Ντάνι Άλβες), Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ντανίλο (72′ Μπρέμερ), Κασεμίρο, Πακετά, Ραφίνια, Νεϊμάρ (81′ Νεϊμάρ), Βινίσιους (72′ Μαρτινέλι), Ριτσάρλισον.

Νότια Κορέα (Πάουλο Μπέντο): Σενγκ-Γκιου Κιμ, Μουν-Χουάν Κιμ, Μιν-Τζάε Κιμ, Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Γιν-Σου Κιμ (46′ Τσουλ), Ίνμπομ Χουάνγκ (65′ Πάικ), Γιάνγκ (46′ Χο), Χι Τσαν Χουάνγκ, Λι, Σον, Τσο (Ουί-Τζο Χουάνγκ).//

Οι Βραζιλιάνοι χόρεψαν… σάμπα τη Νότια Κορέα. (Ap photo)

Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Ιταλία (34η Αγωνιστική): Ξεχωρίζει το ματς στη Νάπολη

admin

Η Παρί ΣΖ «έδεσε» τον Ζαϊρ-Εμερί μέχρι το 2029

admin

Αγγλία (35η Αγωνιστική): Το ντέρμπι του Λονδίνου θα κρίνει πολλά

admin
Translate »
×