Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λίβερπουλ βροντοφώναξε “παρούσα”

 

Οι παίκτες του Κλοπ, παρουσιάστηκαν με… φτερά στα πόδια, ήταν αντάξιοι των προσδοκιών και πήραν σημαντική νίκη-ψυχολογίας, κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, με 1-0 στο Άνφιλντ, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Premier League.

Η Λίβερπουλ ήταν το “μεγάλο αφεντικό” στο ντέρμπι κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι, επικρατώντας 1-0 για τη 10η αγωνιστική της Premier League. O Σαλάχ… βρήκε τον καλό του εαυτό, σκοράροντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, με τους “κόκκινους” να βρίσκουν τον δρόμο προς τα νικηφόρα αποτελέσματα, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ο αγώνας:

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά για τις δύο ομάδες, με τον ρυθμό να είναι πολύ δυνατός στα πρώτα λεπτά. Οι δύο ομάδες ήταν εκρηκτικές χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες μέχρι το πρώτο 15λεπτο. Η Σίτι ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, με τον Γκουντογκάν, να σουτάρει και τη μπάλα να καταλήγει στον Άλισον. Η Λίβερπουλ απάντησε άμεσα, με την κεφαλιά του Ζότα, που όμως μπλόκαρε εύκολα ο Έντερσον. Οι “κόκκινοι” έγιναν και πάλι επικίνδυνοι, με το σουτ του Ρόμπερσον, που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βραζιλιάνου κίπερ των “πολιτών”. Οι “φιλοξενούμενοι” απάντησαν άμεσα, Χάαλαντ και Φόντεν να συνδυάστηκαν άψογα, ο τελευταίος έδωσε στον Μπερνάντο Σίλβα ο οποίος σούταρε άστοχα.

Όσο περνούσε η ώρα, οι “πολίτες” έψαχναν να βρουν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα. Ο Χάαλαντ έχασε και παλι μεγάλη ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ, στην προσπάθειά του να κρεμάσει τον Άλισον, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος είχε φοβερό ρυθμό, οι δύο ομάδες όμως δεν δημιούργησαν κλασσικές ευκαιρίες για γκολ και οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα κολλημένες στο… μηδέν.

Το δευ΄τερο μέρος ξεκίνησε με απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Σαλάχ, ο οποίος έφυγε σαν… σίφουνας στην αντεπίθεση, έκανε το πλασέ, όμως τα δάχτυλα του Έντερσον άλλαξαν την πορεία της μπάλας, που πέρασε λίγα εκατοστά έξω από το δοκάρι του Βραζιλιάνου ποερτιέρε. Λίγα λεπτά αργότερα, η Σίτι βρήκε δίχτυα με τον Φόντεν, όμως μετά από εξέταση της φάσης από το VAR, το τέρμα ακυρώθηκε καθώς στην αρχή της φάσης ο Χάαλαντ έχει κάνει επιθετικό φάουλ στον Φαμπίνιο.

Η Σίτι αγρίεψε στην συνέχεια, ψάχνοντας το γκολ. Ο Άλισον νίκησε τον Χάαλαντ στο πλασέ που επιχείρησε στο 64ο λεπτό. Η Λίβερπουλ ανέβασε ρυθμό και απείλησε με την κεφαλιά του Ντία στο 67ο λεπτό και το πλασέ του Σαλάχ στο 69ο. Οι “κόκκινοι” βρήκαν το πολυπόθητο τέρμα. Ο Σαλάχ εκμεταλλέυτηκε το λάθος της άμυνας της Σίτι, βγήκε τετ-α-τετ και πλάσαρε ιδανικά, ανοίγοντας το σκορ και βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού στο μεγάλο ντέρμπι.

Οι “φιλοξενούμενοι” προσπάθησαν να δημιουργήσουν επιθέσεις και να πιέσουν τους “κόκκινους”, όμως οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ ήταν απανταχού παρών στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να αφήνουν τη Σίτι να κάνει το παιχνίδι της.

Λίβερπουλ: Άλισον, Μίλνερ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο, Φαμπίνιο, Έλιοτ, Ζότα, Σαλάχ, Φιρμίνιο.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ακανζι, Ντίας, Άκε, Κανσέλο, Ροντρίγκο, Ντε Μπρόινε, Γκουντογκάν, Μπερνάντο Σίλβα, Χάλαντ, Φόντεν.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Ισοπαλία που… “καίει” την Ναντ

admin

Ο Μπαρτζώκας παραδέχθηκε την Μπάρτσα και αναφέρθηκε στον Παπανικολάου

admin

Χούλιγκανς: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες “καίνε” τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης (video)

admin