Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Έρευνα αγοράς κάνουν οι καταναλωτές για το πασχαλινό τραπέζι

αγορά Θεσσαλονίκη

Τέσσερις μέρες απομένουν μέχρι το σούβλισμα του πασχαλινού οβελία και η κίνηση στην αγορά αυξάνεται. Το ίδιο δεν ισχύει όμως για τις τιμές των αμνοεριφίων, οι οποίες εμφανίζονται συγκρατημένες εξαιτίας και του ανταγωνισμού με το καλάθι του Πάσχα. Και στα εμπορικά καταστήματα μετά και την καταβολή του δώρου Πάσχα, η κίνηση για τα τελευταία ψώνια και δώρα πυκνώνει.

Αγορά με το κομμάτι για μικρότερο κόστος, επιλογή και άλλων ειδών κρεάτων εκτός των αμνοεριφίων, πάνω από όλα όμως έρευνα αγοράς πριν το ταμείο το τρίπτυχο των καταναλωτών που έχουν μπει εδώ και μέρες στο… κυνήγι της καλύτερης τιμής για το πασχαλινό τραπέζι.

Με την καταβολή του δώρου στον ιδιωτικό τομέα η κίνηση ζεσταίνεται στις αγορές, αν και δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που κάνουν τις παραγγελίες τους στον τόπο διακοπών εκτός μεγάλων αστικών κέντρων.

Ο ανταγωνισμός στο χρηματιστήριο του οβελία μεταξύ κεντρικών αγορών, σούπερ μάρκετ και συνοικιακών κρεοπωλείων έριξε τις τιμές με αυτές να διαμορφώνονται σε Καπάνι και Βαρβάκειο για τα ελληνικά αμνοερίφια από 8,99 και 9,99 ευρώ το κιλό αντίστοιχα. Αυξημένη η ζήτηση και στα συνοικιακά κρεοπωλεία που κοντεύουν να ξεπουλήσουν.

Από το πασχαλινό τραπέζι δεν μπορεί να λείψει το παραδοσιακό τσουρέκι ή με επικαλύψεις τα σοκολατένια αβγά τα κουνελάκια ακόμη και τα μπισκότα με τη ζήτηση να είναι αυξημένη εδώ στην πόλη της Κοζάνης και τις τιμές να παραμένουν στα περσινά επίπεδα. Αν και η τιμή των αβγών έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρσι ζαχαροπλάστες και αρτοποιοί προσπάθησαν να συγκρατήσουν το κόστος διαθέτοντας τα τσουρέκια από 11 έως 17 ευρώ το κιλό. Σοκολατένια αβγά και τσουρέκια διατίθενται και από το καλάθι του Πάσχα στα σούπερ μάρκετ.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτοψία ΕΡΤ3: Με λάντζες η αποβίβαση των τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια σε Μυτιλήνη και Χίο

admin

Αυτοψία ΕΡΤ3: Στα ύψη η κρουαζιέρα στη Ρόδο

admin

Νέα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης φυσικών καταστροφών

admin