Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση του πατέρα του 16χρονου με τον Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Σταμάτη

Με τον πατέρα του 16χρονου τσιγγάνου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Ιπποκράτειο” συναντήθηκε λίγο πριν ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης. Ο κ. Σταμάτης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια και δήλωσε ότι είναι στη διάθεσή της για ό,τι χρειαστεί.  Ο ίδιος παρακάλεσε τον πατέρα και την οικογένεια του 16χρονου να μεσολαβήσει για να να κατευνάσει τα πνεύματα και μην επαναληφθούν τα χθεσινά επεισόδια από τους διαμαρτυρόμενους τσιγγάνους.

Στη συνάντηση τους ήταν παρόντες ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόφιλος Αλεξόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρομά, Κώστας Παϊτέρης.

Ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Γιώργος Τσικόπουλος, επικαλούμενος την ιδιαίτερη σχέση του με τον πληθυσμό των Ρομά, απηύθυνε έκκληση να πρυτανεύσει η λογική και να μην επαναληφθούν τα επεισόδια.

Ο διευθυντής της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής, Δημήτρης Ζαφειρίου, ανέφερε ότι πρώτη φορά στα χρονικά του νοσοκομείου συνέβησαν θλιβερά γεγονότα όπως θα χθεσινά, τα οποία έθεσαν σε κίνδυνο τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, σήμερα είναι το δεύτερο 24ωρο που ο ανήλικος παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ στο «Ιπποκράτειο». Η κατάσταση της υγείας του εξακολουθεί να είναι σοβαρή μετά την πολύωρη επέμβαση που υποβλήθηκε στο κεφάλι προκειμένου να αφαιρεθεί η σφαίρα από τα πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΕΛΗ

Θεσσαλονίκη – πυροβολισμός 16χρονου: Τι υποστήριξε ο αστυνομικός, οργή και διαμαρτυρίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα (video)

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με Ρομά στα δικαστήρια- Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο (video)

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΕύα Κουσιοπούλου

Σχετικές αναρτήσεις

Θεσσαλονίκη: Η Sophia the Robot έρχεται στη BEYOND

admin

«Farming Mars»: Η ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό ρομποτικής

admin

Παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων του Θεαγενείου Νοσοκομείου – Καταγγέλλουν υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση

admin