Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Χωρίς μάσκα η επιστροφή των μαθητών στα θρανία-Διχάζονται γονείς και μαθητές

Αποδεκτή έγινε η εισήγηση των ειδικών προς τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας για το τέλος στην υποχρεωτικότητα των τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού και της μάσκας στα σχολεία.

Η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε η επιστροφή των μαθητών να γίνει χωρίς προστατευτική μάσκα, καθώς η χρήση της θα είναι προαιρετική το ίδιο και ο συστηματικός διαγνωστικός έλεγχος.
Σε περίπτωση κρούσματος στο σχολείο, οι ειδικοί προτείνουν απομόνωση για 5 ημέρες και επιστροφή στο εκπαιδευτικό περιβάλλον μόνο μετά την υποχώρηση των συμπτωμάτων και με μάσκα υψηλής προστασίας για άλλες 5 ημέρες.

Η χαλάρωση των μέτρων στα σχολεία αποφασίστηκαν υπό την εικόνα της  αποκλιμάκωσης των δεικτών της πανδημίας.  Αναλυτικά και σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, κατά την τελευταία εβδομάδα (22 έως 28/8) καταγράφηκαν 50.802 κρούσματα. Αυτό σημαίνει πως πλέον οι ημερήσιες μολύνσεις έχουν πέσει στις 7.257 ημερησίως κατά μέσο όρο.
Οι επιστήμονες, πάντως, επισημαίνουν πως, αν οι επιδημιολογικοί δείκτες αλλάξουν, είναι πολύ πιθανό να δούμε την κλιμάκωση των μέτρων σε όλη την κοινότητα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτοψία ΕΡΤ3: Με λάντζες η αποβίβαση των τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια σε Μυτιλήνη και Χίο

admin

Αυτοψία ΕΡΤ3: Στα ύψη η κρουαζιέρα στη Ρόδο

admin

Νέα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης φυσικών καταστροφών

admin