Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ισπανία (14η αγωνιστική): Να διατηρηθεί στην κορυφή θέλει η Μπαρτσελόνα

 

Η γκέλα της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Ράγιο Βαγιεκάνο, όπου ηττήθηκε 3-2 είναι… δώρο για τους “μπλαουγκράνα” που παρέμειναν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία, η Έλτσε ψάχνει θετικό αποτέλεσμα, ενώ η Μπιλμπάο… “κοιτάζει” 6αδα.

Σπουδαίες αναμετρήσεις περιλαμβάνει η 14η αγωνιστική της La Liga, μετά την ήττα των “μερένγκες” κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο που… ανοίγει το δρόμο για τη Μπαρτσελόνα και το πρωτάθλημα αποκτά νέο ενδιαφέρον.

Έλτσε – Χιρόνα
Το παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία, είναι αυτό ανάμεσα σε Έλτσε και Χιρόνα. Οι “φρανχιβέρδες”, με νέο προπονητή καθώς ο Αλμιρόν που έμεινε μόλις 5 παιχνίδια στον πάγκο, παραιτήθηκε θέλουν απεγνωσμένα να γευτούν τη χαρά της νίκης, ή έστω να αποσπάσουν τον βαθμό της ισοπαλίας που θα τους ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας. Προσωρινή λύση στον πάγκο ο Μαντεκόν. Εκτός λόγω τραυματισμών είναι οι Παλάσιος, Άλαμο, Παστόρε, Φιδέλ Τσάβες. Η Χιρόνα από την άλλη, προερχόμενη από τη νίκη κόντρα στη Μπιλμπάο βρίσκεται γενικά σε καλή κατάσταση έχοντας μάλιστα ανεβάσει την απόδοσή της. Βρίσκεται στη 15η θέση της βαθμολογίας, θέλοντας να ανέβει κι άλλο, παρουσιάζοντας θετική εικόνα στις αναμετρήσεις. Από τραυματισμό ταλαιπωρούνται οι Χουάνπε, Γιαν Κόουτο, Κεμπέ και οι μεσοεπιθετικοί Μπόρχα Γκαρθία, Σάμου Σάιθ. Ξανά εκτός ο Ρεϊνιέρ, ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο νεαρός χαφ Όσκαρ Ουρένια.

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαγιαδολίδ
H Μπιλμπάο, παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων την προηγούμενη αγωνιστική και ηττήθηκε από τη Χιρόνα 2-1. Ο ρυθμός της αγωνιστικά έχει πέσει τελευταία και θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, καθώς είναι ομάδα που κυνηγά την τετράδα, εντός έδρας πάντως, είναι περισσότερο μαχητική. Η Βαγιαδολίδ από την άλλη, βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, μετρώντας τρεις νίκες στους τελευταίους τέσσερεις αγώνες, με τον κόουτς Πατσέτα, με αυτές τις τρεις σερί εντός έδρας νίκες, να ισοφαρίζει το ρεκόρ τους Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπας, που κρατούσε εδώ και 13 χρόνια. Εκτός έδρας όμως, η εικόνα τους είναι διαφορετική, μετρώντας τέσσερεις ήττες σε συνολικά έξι αγώνες μακρία από το σπίτι της.

Οσασούνα – Μπαρτσελόνα
Οι “γηπεδούχοι” βρίσκονται στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 23 βαθμούς και προέρχεται από τη μεγάλη νίκη κόντρα στη Θέλτα, την προηγούμενη αγωνιστική. Επιστρέφει σε αγωνιστικούς ρυθμούς ο βασικός κίπερ Ερέρα. Η Μπαρτσελόνα, μετά τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια στο Champions League έμαθε πως η κλήρωση του Europa League της επιφύλαξε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το… δώρο που της έκανε η Ράγιο Βαγιεκάνο όμως, κερδίζοντας 3-2 τη Ρεάλ Μαδρίτης, της έδωσε τη δυναντότητα να βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή και αυτό θέλει να διατηρήσει, με νίκη κόντρα στην Οσασούνα.

To πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής: 

Τρίτη 8/11
20:00 Έλτσε-Χιρόνα
21:00 Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βαγιαδολίδ
22:30 Οσασούνα-Μπαρτσελόνα

Τετάρτη 9/11
20:00 Αλμερία-Χετάφε
20:00 Σεβίλλη-Ρεάλ Σοσιεδάδ
21:00 Εσπανιόλ-Βιγιαρεάλ
22:30 Μαγιόρκα-Ατλέτικο Μαδρίτης

Πέμπτη 10/11
20:00 Ράγιο Βαγεκάνο-Θέλτα
21:00 Βαλένθια-Μπέτις
22:30 Ρεάλ Μαδρίτης-Κάντιθ

 

 


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης (ξανα)γράφει ιστορία!

admin

Η Μάρτα αποχωρεί από τη διεθνή σκηνή στο τέλος της χρονιάς

admin

Στο επίκεντρο της 5ης Συνόδου της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Saint Denis η εφαρμογή των μέτρων για την οπαδική βία

admin