Image default
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Κλαίει η Παναγία σήμερα πάνω από τα Χανιά: Θρήνος στην κηδεία της Έμμας, όλοι στα μαύρα στο τελευταίο «αντίο»

Το «τελευταίο αντίο» λένε οι συμφοιτητές και η Σχολή της 21χρονης Έμμας ενώ η κηδεία της τελείται σήμερα Πέμπτη στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, στις 11πμ, στα Χανιά, Στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου στα Νεροκούρου Χανιών, συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την 21χρονη Έμμα που έπεσε θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη στη Θεσσαλονίκη. Η ταφή της άτυχης φοιτήτριας θα γίνει στο κοιμητήριο του Ι.Ν. Παναγίας.

Δείτε φωτογραφίες

Έμμας

Έμμας

Έμμας

Έμμας

Η ανακόινωση του Τμήματος Κτηνιατρικής στο ΑΠΘ όπου φοιτούσε

Οι συμφοιτητές της την αποχαιρέτησαν με μια σπαρακτική ανάρτηση στα Social Media: «Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποχαιρετά με βαθιά οδύνη την Εμμανουέλα Καρυωτάκη, φοιτήτρια του 3ου έτους του Τμήματος (…). Στη μνήμη της αδικοχαμένης φοιτήτριας θα κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Τμήματος και για αύριο Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 αναβάλλονται όλες οι εκπαιδευτικές διαδικασίες», αναφέρεται σε συλλυπητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Κτηνιατρικής, όπου φοιτούσε η 21χρονη.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, σήμερα Πέμπτη, «ημέρα της κηδείας της αδικοχαμένης Εμμανουέλας Καρυωτάκη, η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Χανίων θα παραμείνει κλειστή για το κοινό. Οι προγραμματισμένες θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών θα διενεργηθούν κανονικά».

Στο μεταξύ, σοκ προκαλεί η καταγγελία ότι την ώρα που η Έμμα ήταν χτυπημένη και πεσμένη στο έδαφος, κάποιος που έσπευσε να τη «βοηθήσει» της έκλεψε 1500 ευρώ που είχε πάνω της, χρήματα που της είχαν στείλει οι γονείς της.

Ο θάνατος της άτυχης φοιτήτριας από τα Χανιά, που εγκαταλείφθηκε από τον ασυνείδητο οδηγό αιμόφυρτη στην άσφαλτο, έχει συγκλονίσει τους πάντες όχι μόνο για τον άδικο χαμό της αλλά και για την γενναιότητα και την μεγαλοψυχία που έδειξαν οι γονείς της και δώρισαν τα όργανα του παιδιού τους δίνοντας ζωή σε άλλους ανθρώπους.

Το μήνυμα της μητέρας της Έμμας στην 40χρονη λήπτρια

H καρδιάς της 21χρονης Έμμας που έπεσε θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη στη Θεσσαλονίκη χτυπά πλέον σε άλλο σώμα. Παρά το χαμό του παιδιού τους οι γονείς της νεαρής κοπέλας είναι εκεί για να προσφέρουν τη «ζωή» διαμέσου της 21χρονης, καθώς για τους ίδιους με αυτό τον τρόπο το παιδί τους θα συνεχίσει να ζει.

Η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας στέλνει ένα συγκλονιστικό μήνυμα στη γυναίκα στην οποία χτυπά πλέον η καρδιά της κόρης της, αναφέροντας ότι «μέσω αυτής το παιδί μου δεν έχει χαθεί». Μάλιστα, εξέφρασε την επιθυμία να τη συναντήσει και να την αγκαλιάσει, όπως θα έκανε με το παιδί της.

Η μητέρα της 21χρονη έστειλε μήνυμα μέσω του Open στη 40χρονη γυναίκα, τονίζοντας ότι: «Για αυτή τη μητέρα που πήρε την καρδιά του παιδιού μου θέλω να ξέρει ότι είναι διπλά τυχερή, όχι μόνο γιατί βρέθηκε μια συμβατή καρδιά, αλλα γιατί δεν πήρε την οποιαδήποτε καρδιά. Πήρε μια καρδιά ατόφιο χρυσάφι, μια καρδιά που χτυπούσε μόνο για να κάνει το καλό, μια καρδιά που ήξερε μόνο να αγαπά».

«Πήρε μια καρδιά λιονταρίσια, από ατόφιο χρυσάφι»

Η ίδια συνεχίζοντας, τόνισε: «Θέλω να την παρακαλέσω να την προσέχει σαν τα μάτια της ώστε να συνεχίσει να χτυπάει για πολλά χρόνια ακόμα. Να τη χρησιμοποιεί μόνο για να κάνει καλό και αν ποτέ για κάποιο λόγο λυγίζει να σκέφτεται ότι η καρδιά που χτυπάει μέσα της είναι μια καρδιά λιονταρίσια, άνηκε στο πιο δυνατό, χαμογελαστό και αισιόδοξο γεμάτο ενέργεια και πείσμα πλάσμα που κατάφερνε ότι έβαζε στόχο. Να χαμογελάει πάντα και να χαίρεται κάθε δευτερόλεπτο με τους ανθρώπους που αγαπάει κυρίως με το παιδάκι της γιατί, όπως σίγουρα ξέρει, τίποτα δεν είναι δεδομένο».

Η μητέρα της Έμμας εξέφρασε μάλιστα την επιθυμία να αγκαλιάσει τη νεαρή μητέρα που πλέον θα ζει με την καρδιά της κόρης της. «Θα ήθελα να της πω ένα ευχαριστώ γιατί μέσω αυτής το παιδί μου δεν έχει χαθεί και ότι κάποια στιγμή θα ήθελα, αν θα το επιθυμούσε και αυτή, να την αγκαλιάσω όπως αγκάλιαζα το παιδί μου. Από την πιο περήφανη μαμά του κόσμου!».

Σε έναν 62χρονο από τα Γρεβενά μεταμοσχεύτηκε το ήπαρ της Έμμας. Μια καλύτερη ζωή περιμένει και δύο άλλες γυναίκες, μια 55χρονη στο Λαϊκό και μία 52χρονη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, στις οποίες μεταμοσχεύτηκαν οι νεφροί της φοιτήτριας.

The post Κλαίει η Παναγία σήμερα πάνω από τα Χανιά: Θρήνος στην κηδεία της Έμμας, όλοι στα μαύρα στο τελευταίο «αντίο» appeared first on Fumara.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Δημήτρης Σ

Σχετικές αναρτήσεις

Δείτε πως πρέπει να αυξήσετε τη φερριτίνη στο αίμα σας

admin

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

admin

Μούχλα και υγρασία στο σπίτι: 5 αποτελεσματικοί τρόποι για να την εξαφανίσετε μια και καλή

admin