Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λυτρώθηκε και πάτησε τετράδα η Ρόμα!

 

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα, καθώς επικράτησε με 3-1 της Βερόνα, κάνοντας ανατροπή στο “Μαρκ’ Αντόνιο Μπεντεγκόντι”!

Η Ρόμα ζορίστηκε να διασπάσει την άμυνα της Βερόνα, που είχε μείνει με δέκα παίκτες από το πρώτο μέρος, ωστόσο λυτρώθηκε στο φινάλε του αγώνα χάρη σε γκολ των Βαλπάτο και Ελ Σαράουι στο 88′ και το 92′.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι άνοιξε με τους “τζιαλορόσι” να ελέγχουν τον ρυθμό και να κυκλοφορούν την μπάλα στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε δίχως κάποια αξιοσημείωτη τελική. Στο 19′, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο πραγματοποίησε την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού. Ο Έιμπραχαμ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε στο δοκάρι και εν συνεχεία άουτ. Στο 27′, η Βερόνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Νταβίντοβιτς πήρε το ριμπάουντ μετά τη χαμένη ευκαιρία του Φαραόνι και νίκησε τον Πατρίσιο για το 1-0 στο ματς. Στο 36′, ένα… βίαιο μαρκάρισμα του Νταβίντοβιτς στον Τζανιόλο, έφερε την κόκκινη κάρτα στον ίδιο και η ομάδα του έμεινε με δέκα παίκτες. Εν συνεχεία, η Ρόμα πίεσε για την ισοφάριση, η οποία ήρθε στο φινάλε του ημιχρόνου. Ο Έιμπραχαμ βρέθηκε μόνος του στην περιοχή και στόχευσε το αριστερό δοκάρι, ωστόσο ο Τζανιόλο πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-1.

Στην επανάληψη, η Ρόμα συνέχισε από εκεί που σταμάτησε και είχε την υπεροχή στην αναμέτρηση. Το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο πίεζε για το γκολ που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ, αλλά αδυνατούσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η είσοδος του Μπελότι στον αγωνιστικό χώρο, έκανε τους “τζιαλορόσι” ακόμη πιο επιθετικούς, αλλά η Βερόνα είχε κλειστεί στα καρέ της, λόγω του αριθμητικού της μειονεκτήματος. Οι Ρωμαίοι συνέχισαν να πολιορκούν την εστία των γηπεδούχων και έχαναν σπουδαίες ευκαιρίες για την ανατροπή. Στο 82′, ο Πελεγκρίνι εκτέλεσε άψογα το φάουλ και ο Μοντίπο πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση. Στην εκτέλεση του κόρνερ, ο Μάτιτς έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 88′,η Ρόμα έλυσε τον… γόρδιο δεσμό. Ο Μάτιτς έκανε ωραία ενέργεια, βρήκε τον Βολπάτο και ο τελευταίος νίκησε με σουτ στη κίνηση τον Μοντίπο για το 2-1. Λίγο πριν τη λήξη, οι “τζιαλορόσι” βρήκε και τρίτο γκολ, με τον Ελ Σαράουι να βάζει το… κερασάκι στην “τούρτα”.

ΓΚΟΛ: 27′ Νταβίντοβιτς / 45+1′ Τζανιόλο, 88′ Βαλπάτο, 90+2′ Ελ Σαράουι

Δοκάρι: 19′, 45+1′ Έιμπραχαμ, 83′ Μάτιτς

Κίτρινες: 20′ Τσεκερίνι, 71′ Χόνγκλα / 23′ Κριστάντε

Κόκκινη: 36′ Νταβίντοβιτς

Βερόνα (Σαλβατόρε Μποτσέτι): Μοντίπο, Γκιουντέρ, Τσεκερίνι, Νταβίντοβιτς, Βελόσο (68′ Μανιάνι), Χόνγκλα (86′ Σουλεμάνα), Φαραόνι, Ντεπάολι, Ταμέζ, Καλόν, Χένρι

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Πατρίσιο, Σμόλινγκ, Μαντσίνι (66′ Μάτιτς), Ιμπάνιεζ, Πελεγκρίνι, Κριστάντε (46′ Ελ Σαράουι), Καμάρα (83′ Σομουρόντοφ), Κάρσντροπ, Ζαλέφσκι (58′ Μπελότι), Έιμπραχαμ, Τζανιόλο (58′ Βολπάτο)


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου

admin

Γκουαρδιόλα: «Αυτό που έπαθε η Λίβερπουλ, μπορεί να συμβεί στην Άρσεναλ και σε εμάς»

admin

H επινίκια καλημέρα του Παναθηναϊκού (video)

admin