Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

“Λύγισε” στο φινάλε από τον Ερυθρό Αστέρα το Περιστέρι

 

Οι Σέρβοι επικράτησαν με 73-72 της ομάδας των δυτικών προαστίων στην πρεμιέρα του τουρνουά “Νεόφυτος Χανδριώτης”. Αν και βρίσκονταν μονίμως πίσω στο σκορ στις πρώτες τρεις περιόδους, οι “κυανοκίτρινοι” έβαλαν… δύσκολα στους “ερυθρόλευκους” στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη “κοντραρίστηκε” με μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα, ήταν ανταγωνιστικό, έδειξε τα θετικά του στοιχεία στο παρκέ, όμως δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από μια πιο έμπειρη και πιο έτοιμη ομάδα.

Επόμενο παιχνίδι του τουρνουά “Νεόφυτος Χανδριώτης”, απόψε στις 20:00, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Χαποέλ Χολόν.

Ο αγώνας

Οι Σέρβοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και ξεκίνησαν με ένα σερί 6-0 (2′). Το Περιστέρι χρειάστηκε 3:30′ για να πετύχει το πρώτο σουτ εντός πεδιάς (6-3). Ο Ερυθρός Αστέρας ανέβασε… στροφές και απέκτησε διαφορά, η οποία έφτασε μέχρι και τους 10 πόντους (17-7), τρία λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Η ομάδα των δυτικών προαστίων αντέδρασε και με ένα σερί 7-0, μείωσε στους τρεις πόντους (17-14). Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε, με τους “ερυθρόλευκους” να προηγούνται με 21-16.

Το Περιστέρι ευστόχησε στην πρώτη επίθεση του δευτέρου δεκαλέπτου, ωστόσο οι Σέρβοι ξεκίνησαν πάλι με σερί, 10-0 (31-18). Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη πέτυχε, μετά από ώρα, δύο συνεχόμενα τρίποντα (31-24, 16′). Στη συνέχεια του δεκαλέπτου, οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να κάνουν κάποιο σερί, οι μεν για να μειώσουν και οι δε για να ανεβάσουν τη διαφορά, με αποτέλεσμα η διαφορά των επτά πόντων να παραμείνει μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (38-31).

Ο Ερυθρός Αστέρας ξεκίνησε με τρίποντο την τρίτη περίοδο, ενώ στο τρίτο λεπτό το σκορ ήταν 8-2 υπέρ των Σέρβων. Στη συνέχεια, το Περιστέρι προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο οι “ερυθρόλευκοι” δεν τους επέτρεπαν τα εύκολα καλάθια. Στο 27′ η διαφορά έφτασε τους 14 πόντους (54-40). Η ομάδα των δυτικών προαστίων, με “όπλο” το τρίποντο, μείωσε και βρέθηκε πίσω με έξι πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (59-53).

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους “ερυθρόλευκους” να ευστοχούν σε δύο συνεχόμενα τρίποντα και το Περιστέρι να απαντά με 6-0 σερί. Οι Περιστεριώτες προσπαθούσαν συνεχώς να φτάσουν τους Σέρβους στο σκορ, όμως οι -τυπικά- γηπεδούχοι δεν το επέτρεψαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. 2:48′ πριν το τέλος, το Περιστέρι μείωσε σε 70-67. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη προσπάθησε να “κλέψει” το παιχνίδι, με τον Μωραΐτη να αστοχεί σε ελεύθερο σουτ και να ηττάται εν τέλει με 73-72.

Δεκάλεπτα: 21-16, 38-31, 59-53, 73-72.

Ερυθρός Αστέρας (Βλάντιμιρ Γιοβάνοβιτς): Χόλαντ, Λαζάρεβιτς 4, Άνταμς 15, Μίτροβιτς 6, Ντόμπριτς 16, Λάζιτς 3, Μάρτιν 4, Ιβάνοβιτς 12, Μάρκοβιτς, Κούζμιτς, Μπέντιλ 13.

Περιστέρι (Βασίλης Σπανούλης): Μπίλαν 6, Πουλιανίτης, Ντένμον 8, Κασελάκης 10, Ντέιβις 4, Τζούστον 11, Φρανσίσκο 14, Ραντάνοβ 10, Γκιουζέλης, Σταυρακόπουλος.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Αταμάν: “Η Βίρτους έχει πολλούς έμπειρους παίκτες”

admin

Στην τελική ευθεία για το ντέρμπι | Δύσκολα ο Αλεξανδρόπουλος και αμφίβολος ο Μασούρας

admin

Η Ελλάδα πάει EURO 2024 με την παγκόσμια καμπάνια «Μία μπάλα για όλους»

admin
Translate »
×