ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέτρα ενίσχυσης για το ενεργειακό κόστος ζητούν επαγγελματίες και καταστηματάρχες

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι κρατικές επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα για το μήνα Φεβρουάριο εξαιτίας της μεγάλης μείωσης, που ανακοίνωσαν ήδη οι πάροχοι στα τιμολόγια.

Η επιδότηση για τα νοικοκυριά που καταναλώνουν έως και 500 Κιλοβατώρες είναι στα 4 λεπτά ανά κιλοβατόρα από 33, που ήταν το μήνα Ιανουάριο.

Για νοικοκυριά με υψηλές καταναλώσεις θα δοθεί η επιδότηση μόνο αν επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας 15% σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου η επιδότηση είναι 9 λεπτά από 38 λεπτά που ήταν τον μήνα Ιανουάριο.

Αναφορικά με τις επιδοτήσεις σε επαγγελματικά τιμολόγια, όλοι οι εμπορικοί καταναλωτές θα λάβουν οριζόντια επιδότηση στα 2 λεπτά την κιλοβατόρα, όπως επίσης και για τους φούρνους.

Για τον Φεβρουάριο, οι αγρότες θα έχουν υψηλότερη επιδότηση στα 4 λεπτά την κιλοβατώρα που είναι η αντίστοιχη χρέωση με τα νοικοκυριά.

Πώς θα αποτυπωθεί, όμως, αυτή η μείωση των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Φεβρουάριο;

Με βάση τα μειωμένα τιμολόγια για το μήνα Φεβρουάριο από το βασικό πάροχο οι καταναλωτές έως και τις 500 κιλοβατόρες θα πληρώσουν το ίδιο πόσο με τον Ιανουάριο.

Οι καταναλωτές έως και 1000 κιλοβατώρες θα πληρώσουν λιγότερο από 21 λεπτά στα 11 λεπτά. Ενώ μεγαλύτερη θα είναι η ελάφρυνση για όσους καταναλώνουν περισσότερες από 1.000 κιλοβατώρες.

Αμετάβλητές οι χρεώσεις για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου και για τους αγρότες.

Η αξία της επιδότησης του ρεύματος για νοικοκυριά, εμπορικούς καταναλωτές και αγρότες τον Φεβρουάριο ανέρχεται στα 95 εκ ευρώ, ενώ το σύνολο των επιδοτήσεων από την αρχή της κρίσης σε 8,2 δις ευρώ.

Μέτρα ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους ζητούν επαγγελματίες και καταστηματάρχες.

Στις Σέρρες, οι επαγγελματίες καταθέτουν προτάσεις για το υπέρογκο ενεργειακό κόστος. Προτείνουν πλαφόν στην τιμή της ενέργειας, να ανοίξουν οι ΑΠΕ, τα φωτοβολταϊκά, να δοθούν οι άδειες, που καθυστερούν τόσο καιρό. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν δεν είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις τους.

Στην Κομοτηνή, επίσης «πληγή» χαρακτηρίζουν οι επαγγελματίες τους λογαριασμούς της ενέργειας, που ήταν και παραμένουν μία μεγάλη επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

Σχετικές αναρτήσεις

Μαθήματα αυτοάμυνας για γυναίκες από το δήμο Λαγκαδά

admin

Θεσσαλονίκη: Ημέρες καριέρας από τη ΔΥΠΑ στο πλαίσιο της έκθεσης BEYOND

admin

Γλυπτό από καμένους κορμούς δέντρων του δάσους της Δαδιάς στο Σουφλί

admin
Translate »
×