Image default
MEDIA

“Μαύρος Χρυσός” – Η ελληνική υπερτροφή που παρέχει άφθονα θρεπτικά συστατικά!

Βάλτε αυτή την πολύτιμη τροφή στην καθημερινότητά σας

Ο λόγος για την Κορινθιακή σταφίδα, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, σάκχαρα και μικροθρεπτικά συστατικά με ιδιαίτερη αξία για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Μέρος των φυτικών ινών της σταφίδας αφορά τις λεγόμενες φρουκτάνες, πρεβιοτικά με θετική επίδραση σε πολλούς δείκτες υγείας.

Ως πρεβιοτικό καθορίζεται κάθε άπεπτο διατροφικό συστατικό που επηρεάζει ευεργετικά τη χλωρίδα του παχέος εντέρου, με το να προάγει επιλεκτικά την ανάπτυξη και/ή τη δράση ενός ή μίας ομάδας βακτηρίων, τα οποία αποδεδειγμένα βελτιώνουν την υγεία του οργανισμού.

Φανταστείτε πως κάθε φορά που καταναλώνετε κορινθιακή σταφίδα, τρέφετε τα καλά βακτήρια του εντέρου σας.

Μερικά από τα οφέλη της περιλαμβάνουν:

  1. Υψηλή διατροφική αξία: Η κορινθιακή σταφίδα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση πολλών ασθενειών, όπως ο καρκίνος και η καρδιαγγειακή νόσος.
  2. Προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος: Η κορινθιακή σταφίδα περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης και της καρδιαγγειακής νόσου.
  3. Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Οι φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της διαβήτης τύπου 2 και της παχυσαρκίας.
  4. Προστασία από τον καρκίνο: Η κορινθιακή σταφίδα περιέχει φυτοχημικά που έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού και του παχέος εντέρου.

  1. Υποστήριξη της υγείας του εγκεφάλου: Η κορινθιακή σταφίδα περιέχει αντιοξειδωτικά και άλλες θρεπτικές ουσίες που μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και να βοηθήσουν στην πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ.
  2. Υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος: Η κορινθιακή σταφίδα περιέχει βιταμίνες και μέταλλα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση λοιμώξεων και ασθενειών.
  3. Υποστήριξη της υγείας των ματιών: Η κορινθιακή σταφίδα περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της διαβρωτικής αναφθονίας των ματιών και άλλων προβλημάτων όρασης.

Το θρεπτικό στοιχείο που δεσπόζει στην κορινθιακή σταφίδα είναι σίγουρα το κάλιο, ενώ οι πιο πρόσφατες αναλύσεις υποδεικνύουν πως αξιοσημείωτο είναι το περιεχόμενό της σε αντιοξειδωτικά (βανιλλικό οξύ, γαλλικό οξύ, καφεϊκό οξύ, κερκετίνη, ανθοκυανίνες κ.α.) αλλά και σε υδατοδιαλυτές βιταμίνες Β1,Β2, Β6, C, παρ’ ότι πρόκειται για αποξηραμένο φρούτο.

Δύο κουταλιές της σούπας κορινθιακή σταφίδα ισοδυναμούν με μια μικρομερίδα φρούτου και στο πλαίσιο της μεσογειακής διατροφής πρέπει να καταναλώνουμε μία ποικιλία τριών μικρομερίδων φρούτων ημερησίως (μία μικρομερίδα φρούτου ισούται με ένα μήλο, μισό αχλάδι, ένα μικρό πορτοκάλι κ.λπ.)

Ειδικά σε άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2, μελέτες έδειξαν ότι η κορινθιακή σταφίδα (που αντικατέστησε δύο μικρομερίδες άλλων φρούτων του διαιτολογίου) βοηθά στη ρύθμιση της διαστολικής (μικρής) πίεσης αυτών των ατόμων και μάλιστα χωρίς να διαταράξει τα επίπεδα σακχάρου νηστείας, όπως θα περιμέναμε λόγω των αυξημένων σακχάρων που εμπεριέχει η σταφίδα.

Κρίνεται, λοιπόν, ασφαλής και γι’ αυτό το ιδιαίτερο γκρουπ ασθενών.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι πολύ πρόσφατα δεδομένα  αναδεικνύουν την κορινθιακή σταφίδα ως όπλο και κατά της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του συκωτιού, μιας κατάστασης που ο λαός αναφέρει ως «λίπος στο συκώτι».

The post “Μαύρος Χρυσός” – Η ελληνική υπερτροφή που παρέχει άφθονα θρεπτικά συστατικά! appeared first on KalimeraEllada.gr.


Μετάβαση στην Πηγή Youfly.com
Author: Youfly.com Kalimera_Ellada

Σχετικές αναρτήσεις

Η Γη της Ελιάς: Τους πιάνει στα πράσα μέσα στην αποθήκη

admin

Η Γη της Ελιάς Spoiler: Η νέα δουλειά της Βασιλικής είναι…

admin

Η Γη της Ελιάς: «Το ποτήρι στο νεροχύτη βρωμοκοπούσε τσίπουρο»

admin
Translate »
×