Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με κάτω τα χέρια…

 

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων στο Βερολίνο και γνώρισε “βαριά” ήττα από την Άλμπα με 94-65 για την τρίτη αγωνιστική της Euroleague.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να είναι άστοχες, ωστόσο η Άλμπα γρήγορα “πάτησε το πόδι στο γκάζι”. Οι Γερμανοί ευστόχησαν σε τρία διαδοχικά τρίποντα με τους Ολίντε, Σίκμα και Μπλατ, ανεβάζοντας τη διαφορά σύντομα στους 8 πόντους (14-6, 6′), ενώ ο Ντελόου με επίσης εύστοχο σουτ τριών πόντων, “εκτόξευσε” τη διαφορά σε… διψήφια μεγέθη (17-6) για πρώτη φορά στον αγώνα. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 17-9 υπέρ των γηπεδούχων, με τους “πράσινους” να αναζητούν επιθετικές λύσεις.

Ο Παναθηναϊκός στην αρχή της δεύτερης περιόδου βρήκε κάποιες λύσεις μέσω του Άντριους, αλλά και μέσω του Λευτέρη Μαντζούκα, μειώνοντας το σκορ αισθητά. Μάλιστα, ο Γκουντάιτις με ένα δίποντο, “κατέβασε” τη διαφορά στους 2 πόντους (21-19, 13′). Σε εκείνο το σημείο, το συγκρότημα του Ισραέλ Γκονθάλεθ, “έσφιξε” την άμυνά του και πήρε σκοράρισμα από τους Μπλατ και Κουμάντζε (30-21, 16′). Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν από τη γρήγορη κυκλοφορία μπάλας των “πρασίνων” και “έκλεισαν” το πρώτο μέρος στο +10 (43-33).

Οι Γερμανοί άρχισαν πολύ δυναμικά στην τρίτη περίοδο και “έτρεξαν” το εξωφρενικό σερί του 17-0 (60-33) με πρωτεργάτες τους τον Κουμάντζε και Ζούσμαν. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς δεν κατάφερε να ανταποκριθεί τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά, σε ολόκληρο το τρίτο δεκάλεπτο. Το μόνο που κατάφερε το “τριφύλλι” ήταν να μειώσει στους 19 πόντους (65-45) για το φινάλε της περιόδου.

Οι “πράσινοι” προσπάθησαν στην αρχή της τέταρτης και τελευταίας περιόδου να πλησιάσουν στο σκορ με κύριο εκφραστή τους στην επίθεση τον Μάριους Γκριγκόνις, ωστόσο η Άλμπα Βερολίνου απαντούσε διαρκώς. Τα τελευταία λεπτά του ματς είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με το “τριφύλλι” να αποδέχεται την κακή του εμφάνιση πρωτίστως και εν συνεχεία τη βαριά ήττα. Το τελικό σκορ της αναμέτρησης διαμορφώθηκε στο 94-65 υπέρ των γηπεδούχων.

Ο MVP

Κορυφαίος για τους νικητές σήμερα ήταν ο Λουκ Σίκμα, ο οποίος στα 26 περίπου λεπτά που αγωνίστηκε, κατάφερε να τελειώσει το ματς με ένα εντυπωσιακό double-double έχοντας 16 πόντους με 4/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 2/2 βολές, 15 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 17-9, 43-33, 64-45, 94-65.

Περισσότερα σε λίγο…


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Γεωργιανός που κράτησε τον Παναιτωλικό στη Σούπερ Λίγκα με το γκολ στον Ατρόμητο

admin

Η παρακάμερα από το Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός (video)

admin

Η Αλαβές κρατάει σε αγωνία τη Θέλτα

admin
Translate »
×