Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μιχελάκος: «Χρειάζεται να αλλάξουμε την ταυτότητά μας και τη φιλοσοφία μας»

 

Ο προπονητής του Τρίτωνα φιλοξενήθηκε στο Web Radio της ΕΟΚ και κλήθηκε να μιλήσει για την αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής κόντρα στον Πανερυθραϊκό, αλλά και για τις αλλαγές που έχουν γίνει στο ρόστερ της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μιχάλης Μιχελάκος:

Για το σημείο-«κλειδί» στο παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό: «Και στο 1ο παιχνίδι πήγαμε το ρυθμό εκεί που θέλαμε και ελέγξαμε σ’ ένα βαθμό το πώς θέλαμε να «τρέξει» το πρώτο παιχνίδι και για μια-δυο λεπτομέρειες δε φύγαμε με τη νίκη. Ο Πανερυθραϊκός είναι μια ομάδα πάρα πολύ καλή στο transition, «χτυπάει» πάρα πολύ σε πρώτες καταστάσεις στον αιφνιδιασμό, είναι μια πολύ αθλητική ομάδα, με νεαρά παιδιά και παράλληλα με ποιότητα. Εμείς προσπαθούμε να ρίξουμε το βάρος μας στην αμυντική κατεύθυνση που έχουμε και να βγάλουμε πάρα πολύ ένταση στην άμυνα. Ξεκινάμε με βάση τη λογική της άμυνας και από ‘κει και πέρα θέλουμε η φιλοσοφία μας να επηρεάσει και την επίθεση και να ‘μαστε όσο πιο παραγωγικοί γίνεται».

Για το αν σκέφτονται να καλύψουν τη διαφορά του 1ου γύρου (ήττα 64-67): «Σίγουρα το φετινό format είναι ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό. Είναι σχεδόν το format της Ευρωλίγκας, απλά εδώ είναι ακόμη πιο απαιτητικό γιατί μεταφέρεις και τις νίκες της χρονιάς, δηλαδή είσαι σ’ ένα μόνιμο άγχος όχι μόνο για να καλύψεις τη βαθμολογική θέση ή να πάρεις μια διαφορά για να καλύψεις την ισοβαθμία, αλλά συνέχεια «κουβαλάς» και παιχνίδια Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και τα λοιπά, κάτι που είναι πάρα πολύ ιδιόμορφο και δύσκολο. Σε πρώτο βαθμό σίγουρα θα «κυνηγήσουμε» να είμαστε 100% ανταγωνιστικοί. Παίζουμε στην έδρα μας και με τη δύναμη αυτής και του κόσμου μας θέλουμε να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επειδή η διαφορά είναι πάρα πολύ μικρή, δεν είναι κάτι που θ’ ασχοληθούμε, αλλά κάτι που θα έρθει μέσα στο παιχνίδι».

Για την προηγούμενη ήττα του Πανερυθραϊκού απ’ το Ψυχικό: «Είναι δεδομένο ότι θα τους δώσει ώθηση στο παιχνίδι με εμάς. Είναι μια πολύ ταλαντούχα και ποιοτική ομάδα που έχει δείξει τα διαπιστευτήριά της όλη τη χρονιά. Το Ψυχικό είναι μια πάρα πολύ έμπειρη ομάδα και στην καλή της μέρα μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε, ειδικά αν η άλλη ομάδα δεν πιάσει τα στάνταρ απόδοσης που πρέπει. Ο Πανερυθραϊκός θα έχει ετοιμαστεί πάρα πολύ καλά γι’ αυτό το παιχνίδι και προετοιμαζόμαστε κι εμείς μ’ αυτήν τη λογική και κατεύθυνση. Είμαστε σίγουροι ότι θα βγάλει αντίδραση στο παιχνίδι της Κυριακής».

Για τη φυγή Ντράσκοβιτς και την επιστροφή Μανοΐλοβιτς: «Με τις φετινές αλλαγές και ειδικά από πέρυσι που έχει μπει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, είναι διατεθειμένες και οι ομάδες και οι παίκτες να πάρουν καλύτερες επιλογές για το μέλλον τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάρθηκε μια απόφαση και απ’ τον ίδιο τον παίκτη και από εμάς για το καλό όλων. Ο Μίλοβαν (σ.σ. Ντράσκοβιτς) συνέχισε στον Ερμή Σχηματαρίου και πάει πάρα πολύ καλά. Εμείς επιστρέψαμε σε μια πάρα πολύ γνωστή λύση, σε ένα παιδί πολύ αγαπητό εδώ στην ομάδα και τα Σεπόλια γενικότερα. Είναι μια κίνηση που μάς έχει βοηθήσει, αλλά, επειδή είμαστε μια πολύ καινούργια ομάδα, πάλι χρειάζονται κάποιες προσαρμογές ώστε ν’ αλλάξουμε και την «ταυτότητά» μας και τη φιλοσοφία μας. Νομίζω ότι είμαστε σε μια καλή κατάσταση και προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι της Κυριακής».//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Ιταλία (34η αγωνιστική): Νίκη αλλιώς… χάνεται

admin

Θέλει να μείνει και να παλέψει για μια θέση στην ενδεκάδα ο Γκιουλέρ

admin

Γερμανία ( 31η αγωνιστική): Η μία για Ευρώπη η άλλη για παραμονή

admin