Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ντίας: «Στόχος η άνοδος μας στη Super League»

 

Ο Αργεντινός μέσος της Ηλιούπολης, μετά και την πρόσφατη (02/12) νίκη της ομάδας του με (2:1) απέναντι στην Παναχαϊκή, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο ertsports.gr μιλώντας για… όλους και για όλα. Από τη φετινή πορεία της ομάδας του έως το… Μουντιάλ.

Ο Ιβάν Σαντιάγκο Ντίας αγωνίζεται τη φετινή σεζόν στην Ηλιούπολη και είναι από τους παίκτες που αλλάζουν την εικόνα της ομάδας όταν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αργεντινός ήρθε στη χώρα μας το καλοκαίρι και υπέγραψε με την ομάδα της Αττικής για έναν χρόνο. Το βιογραφικό του είναι… βαρύ με την ομάδα του να θέλει να τον αξιοποιήσει στο έπακρον.

Ο 29χρονος, γεννήθηκε στο Σαν Φερνάντο του Μπουένος Αιρες. Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ, για πολλούς θεωρούνται ως το “νηπιαγωγείο” της Αργεντινής, έχοντας “βγάλει” μερικούς από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές, διαχρονικά, παγκοσμίως. Αγωνίστηκε στη Β’ ομάδα των “εκατομμυριούχων” και το 2011 έκανε το ντεμπούτο του σε έναν αγώνα απέναντι στην Κολόν του Σάντα Φε στο “Ελ Μονουμεντάλ“.

Οι καλές του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα νέων της Αργεντινής, έκαναν τον ατζέντη του να τον φέρει στην Ευρώπη και την Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Τότε ενσωματώθηκε στην ομάδα νέων, της οποίας ηγούνταν ο συμπατριώτης του, Χουάν Ραμόν Ρότσα. Εν έτη 2012 με την Ελλάδα να μαστίζεται από την οικονομική κρίση, τα πράγματα δεν ήρθαν όπως ήθελε ο Αργεντινός μέσος και μετά από έξι μήνες παρουσίας του στην Αθήνα αποχώρησε. Η συνέχεια τον βρήκε στη Σλοβακία για λογαριασμό της Τρεντσίν. Εκεί μέτρησε 24 συμμετοχές και δύο γκολ για να επιστρέψει στην αγαπημένη του Ρίβερ το 2013 δίχως να γράψει κάποια συμμετοχή.

Η επάνοδός του στην Ευρώπη τον βρήκε στην Κύπρο και την Ανόρθωση, όπου οι τραυματισμοί και τα προβλήματα τον άφησαν για μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων. Η Ζιλίνα τον αγόρασε το 2016 και έμεινε εκεί για τέσσερα χρόνια γράφοντας 109 συμμετοχές και τέσσερα γκολ. Τα επόμενα χρόνια αγωνίστηκε σε Βικτόρια Πλζεν, Σερέντ και στην Αραράτ της Αρμενίας παίζοντας μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι, σε δύο αγώνες προκριματικών αγώνων του UEFA Europa Conference League.

Στην Ελλάδα γύρισε το καλοκαίρι, για λογαριασμό της Ηλιούπολης, με τον ίδιο να μετράει ήδη τέσσερις συμμετοχές στις πέντε πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Super League 2. Μετράει συνολικά 66′ αγωνιστικά λεπτά και όσο περνάει ο καιρός, ο ίδιος αρχίζει και βρίσκει ξανά τον ρυθμό του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο ertsports.gr:

-Η Ηλιούπολη βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του ομίλου της, ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για τη φετινή σεζόν;

«Είμαστε πρώτοι αυτή τη στιγμή με ένα παιχνίδι περισσότερο, όμως το πρωτάθλημα είναι ακόμα στην αρχή του, είμαστε μία ομάδα με αρκετούς νέους παίκτες, τα θετικά αποτελέσματα έχουν έρθει όμως πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος, από την άνοδο στη Super League».

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για φέτος;

«Οι στόχοι μου αυτή τη σεζόν είναι να μπορέσω να βοηθήσω και εγώ, τις προσπάθειες της ομάδας για άνοδο. Η αλήθεια είναι πως θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Ελλάδα γιατί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο νιώθω άνετα όταν αγωνίζομαι και νιώθω σαν το σπίτι μου».

-Μέχρι που μπορεί να φτάσει η Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ;

«Όπως όλοι οι Αργεντινοί έτσι και εγώ θέλουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος και να κατακτήσουμε το τρόπαιο, όμως υπάρχουν κι άλλες δυνατές ομάδες στον θεσμό. Είναι ένα Μουντιάλ που μπορεί να συμβεί η οποιαδήποτε έκπληξη όπως έχουμε δει ως τώρα. Έχουμε τις δυνατότητες να φτάσουμε ως το τέλος της διαδρομής και πιστεύω στο σύνολο του Σκαλόνι».

-Υπάρχει κάποια εθνική ομάδα ή κάποιος παίκτης που ξεχωρίζει στα δικά σου μάτια από το Μουντιάλ;

«Μου αρέσει πολύ η εθνική μου ομάδα, η Αργεντινή, δείχνει αρκετά ολοκληρωμένο ρόστερ ως σύνολο και λατρεύω τον Μέσι ο οποίος πιστεύω πως θα κάνει τη διαφορά στη συνέχεια» .//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Μαλακατές: «Επιτέλους ξεκινάμε»

admin

Ο Λούνιν ζητά εγγυήσεις για να υπογράψει το νέο συμβόλαιο

admin

Αναχώρησε για την Αττάλεια η ελληνική ομάδα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην

admin