Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκινούν οι εκδόσεις της ατομικής – ψηφιακής ταυτότητας μελισσοκόμου

Με ταυτότητα μελισσοκόμου θα μπορούν πλέον οι ασχολούμενοι με τα μελίσσια να πιστοποιούνται ως επαγγελματίες του κλάδου και να έχουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των παραγωγών.

Η ψηφιακή ταυτότητα είναι το μέσο για να προαχθεί ο κλάδος και να τεκμηριώνεται όχι μόνο ο επαγγελματίας, αλλά και το προϊόν σημειώνει ο Αναστάσιος Ποντίκης, πρόεδρος της ομοσπονδίας. μελισσοκομικών συλλόγων Ελλάδας, ο οποίος έλαβε την πρώτη ατομική ψηφιακή ταυτότητα από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμο Κεδίκογλου.

Η ταυτότητα αποτελεί επίσημο κρατικό έγγραφο, με έναν μοναδικό κωδικό «QR» για κάθε ενεργό μελισσοκόμο. Η κατοχή της ταυτότητας τεκμηριώνει την ισχύ των προνομίων του ενεργού μελισσοκόμου, την παρακολούθηση και τον έλεγχο των μετακινήσεων των κυψελών των μελισσοκόμων που ασκούν νομαδική μελισσοκομία και την προσβασιμότητα στις κυψέλες, καθώς και την εξακρίβωση των στοιχείων των μελισσοκόμων κατά τη διάρκεια διακίνησης ή/και εμπορίας μελισσοκομικών προϊόντων παραγωγής τους. Επίσης, βοηθά στον περιορισμό, την πρόληψη και την αντιμετώπιση κρουσμάτων μελισσοκλοπής

Αυτό το εξαιρετικό ελληνικό προϊόν, το μέλι, που είναι μοναδικό για τις ιδιότητες και λόγω του τόπου προελεύσεως του, αποκτά μοναδική ταυτότητα, σύμφωνα με τον κ. Ποντίκη.

 

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΕυμορφία Δημητρακοπούλου

Σχετικές αναρτήσεις

«Farming Mars»: Η ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό ρομποτικής

admin

Παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων του Θεαγενείου Νοσοκομείου – Καταγγέλλουν υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση

admin

Μαθήματα κατάρτισης για νέους αγρότες από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα

admin