Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι συμβολισμοί της Μεγάλης Πέμπτης

Screenshot_4

Διανύουμε την εβδομάδα των Παθών και σήμερα (13/04), Μεγάλη Πέμπτη κορυφώνεται το Θείο δράμα. Ο πατέρας Κωνσταντίνος από την εκκλησία του Αγίου Μηνά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μιλά για το συμβολισμό της ημέρας.

«Σήμερα διαβάζουμε τα τέσσερα ευαγγέλια και 12 αποσπάσματα από αυτά τα οποία περιγράφουν το Θείο δράμα, από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι την σταύρωση και τον θάνατο του Ιησού. Το τελευταίο Ευαγγέλιο περιγράφει μια μικρή πλευρά της αποκαθήλωσης, την οποία θα τη δούμε αύριο Μ.Παρασκευή, το πρωί.

Η Μεγάλη εβδομάδα ονομάζεται «Μεγάλη», όχι μόνο γιατί έχουμε τα Πάθη και ο Χριστός υποφέρει, αλλά γιατί τη βδομάδα αυτή φανερώνεται η τεράστια αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο. Μας δείχνει το πατρικό καθήκον να μας έχει πάντα κοντά του. Έχει μεγάλο πόνο από την ανθρώπινη πλευρά, αλλά και αγάπη από τη θεϊκή πλευρά. Είναι πολύ μεγάλο το μήνυμα της Μεγάλης Εβδομάδας», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο πατέρας Κωνσταντίνος στην εκπομπή της ΕΡΤ3, «Μέρα με Χρώμα».

Η εκκλησία του Αγίου Μηνά είναι η πρώτη που κάνει περιφορά Επιταφίου στη Θεσσαλονίκη (στις 15.00 είναι η ακολουθία των Εγκωμίων και στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η περιφορά τη Μεγάλη Παρασκευή), καθώς όπως αναφέρει ο πατέρας Κωνσταντίνος, είναι ο Επιτάφιος των εμπόρων.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

Σχετικές αναρτήσεις

Αστυνομικός στην Σαλαμίνα επιτέθηκε σε ζευγάρι – Τους ξυλοκόπησε και τους έσπασε το αυτοκίνητο

admin

Ο Δούκας «έκοψε» από εκδήλωση για τα Τέμπη την Καρυστιανού

admin

Τέλος υπερτουρισμού- Στο πρότυπο μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων η Κέρκυρα

admin
Translate »