Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ράιλι έδωσε… το φιλί της ζωής στον ΠΑΟΚ

 

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” με τρίποντο του Αμερικανού γκαρντ λίγο πριν το φινάλε, επικράτησε με 81-78 επί της Ρίτας και έτσι παραμένει ζωντανός για την πρόκριση στους “16” του Basketball Champions League.

Ο αγώνας

Η Ρίτας ξεκίνησε πιο… ζεστά το ματς και με πρωταγωνιστή της τον Εχόντας, αλλά και τον Φόστερ, πήρε ισχνό προβάδισμα 4 πόντων (6-10, 4′). Η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν ήταν αποτελεσματική, με τους Λιθουανούς να αυξάνουν τη διαφορά στους 9 πόντους (6-15, 5′) μετά από ενέργεια του Φρίντρικσον. Τότε όμως, ο “Δικέφαλος του Βορρά” ανέβασε “στροφές” και με πρωτεργάτες του τον Χαντς και τον Φράνκι, μείωσε τη διαφορά στους 6 πόντους (17-23) για την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Η πίεση των γηπεδούχων στην αρχή της δεύτερης περιόδου, σε συνδυασμό με το επιθετικό… κρεσέντο του Χαντς, έφερε το ματς στους 4 πόντους (24-28, 13′). Οι Θεσσαλονικείς “έσφιξαν” την άμυνά τους και με ένα μικρό σερί, πέρασαν μπροστά στο σκορ (29-28, 16′). Ο Ράιλι μπήκε στην… εξίσωση των τριπόντων, “εκτοξεύοντας” τη διαφορά στους 9 πόντους (39-30, 18′), με το πρώτο ημίχρονο να “κλείνει” στο +12 (46-34) για τον ΠΑΟΚ με δυο βολές του Χρηστίδη.

Οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να ξεκινήσουν ιδιαίτερα δυναμικά την τρίτη περίοδο, με τους Λιθουανούς να τρέχουν σερί με κύριους εκφραστές τους Εχόντας και Μασιούλις (54-50, 27΄). Η επιθετική… αφλογιστία της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη, έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να εκμεταλλευτούν την παρουσία του Φόστερ, ο οποίος έβαλε μπροστά τη Ρίτας με 58-57 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Ραντζεβίτσιους με τον Γουίλιαμς να δημιουργεί, έδωσαν προβάδισμα… ασφαλείας στην αρχή της τέταρτης περιόδου στη λιθουανική ομάδα (58-64, 32′), όμως ο “Δικέφαλος του Βορρά” βρήκε τις λύσεις. Τα τρίποντα του Ράιλι και οι ενέργειες των Χαντς και Καμπερίδη, έδωσαν δικαίωμα στην ομάδα του Άρη Λυκογιάννη να… ονειρεύεται την ανατροπή (74-77, 37′). Η άμυνα των γηπεδούχων είχε… σφίξει και έτσι ο Χαντς ισοφάρισε σε 78-78, με το τελευταίο λεπτό να μετατρέπεται σε… θρίλερ. Ο ΠΑΟΚ σπατάλησε όλα τα εναπομείναντα δευτερόλεπτα που είχε στη διάθεσή του και ο Ράιλι με ένα φοβερό σουτ, έδωσε το… φιλί της ζωής στους Θεσσαλονικείς, που επικράτησαν με 81-78 και έστειλε τη σειρά σε τρίτο και τελευταίο ματς στη Λιθουανία.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 46-34, 57-58, 81-78

Περισσότερα σε λίγο…


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Τα λένε ξανά μετά τους ομίλους

admin

Οι Λέικερς σκέφτονται να επιλέξουν τον Μπρόνι Τζέιμς στο draft

admin

Τέρζιτς: «Στο καλύτερο σημείο της σεζόν η Παρί Σεν Ζερμέν»

admin
Translate »