Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πάρτι… τίτλου για τη Νάπολι

 

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι… διέσυρε τη Γιουβέντους (5:1) στο “Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα” και αύξησε τη διαφορά στους 10 βαθμούς τόσο από τους “μπιανκονέρι” όσο και από τη Μίλαν, η οποία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Serie A, η Νάπολι “εξαΰλωσε” τις όποιες ελπίδες είχε η “Γηραιά Κυρία” για κατάκτηση του τίτλου, τερματίζοντας παράλληλα το σερί οκτώ νικών που διατηρούσε το σύνολο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το πρώτο 10λεπτο του παιχνιδιού κύλησε χωρίς φάσεις, με τη Νάπολι να αρχίζει να γίνεται απειλητική. Στο 14ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Πολιτάνο βρήκε τον Κβαρατσκέλια στην περιοχή, ο Σέζνι απέκρουσε το “ψαλιδάκι” του Γεωργιανού, όμως ο Όσιμεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά. Oι Ναπολιτάνοι δε σταμάτησαν εκεί και πιέζαν για να πετύχουν γρήγορα ένα δεύτερο γκολ. Στο 21′, ήταν η σειρά της Γιουβέντους να απειλήσει, με το μακρινό σουτ του Ντι Μαρία να σταματάει στο δοκάρι. Στο 25ο λεπτό ο Αργεντινός σέντραρε στην περιοχή, με την κεφαλιά του Μίλικ να καταλήγει στην αγκαλιά του Μέρετ. Μετά το δοκάρι του Ντι Μαρία, οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν και προσπαθούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 39′, η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι διπλασίασε τα τέρματα της. Έπειτα από ωραία ανάπτυξη και λάθος διώξιμο του Μπρέμερ, ο Όσιμεν “σέρβιρε” στον Κβαρατσκέλια, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Σέζνι. Στο 42ο λεπτό η Γιουβέντους μείωσε σε 2:1 με τον πιο κινητικό της παίκτη. Η άμυνα των γηπεδούχων αδράνησε, η μπάλα έφτασε στον Μίλικ, ο οποίος πάσαρε στον Ντι Μαρία και ο Αργεντινός σκόραρε με πλασέ από τα όρια της περιοχής.

Στο 55ο λεπτό ο Κβαρατσκέλια εκτέλεσε χαμηλά ένα κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στον αμαρκάριστο Ραχμάνι ο οποίος έκανε το 3:1 με σουτ από το ύψος του πέναλτι. Στο 65′, ο Κβαρατσκέλια έκανε ωραία προσωπική ενέργεια, σέντραρε στην περιοχή, με τον Όσιμεν να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά. Στο 71ο λεπτό ο Ντι Λορέντσο βρήκε τον Ελμάς στην περιοχή, ο Αλγερινός απέφυγε τον Κόστιτς, πλάσαρε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, βρίσκοντας πρώτα στον Άλεξ Σάντρο. Το παιχνίδι από εκεί και έπειτα είχε πάρει… διαδικαστικό χαρακτήρα με καμία ομάδα να μην έχει τη διάθεση να επιτεθεί και το 5:1 να μένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.//

ΓΚΟΛ: 14′, 65′ Όσιμεν, 39′ Κβαρατσκέλια, 55′ Ραχμάνι, 72′ Ελμάς / 42′ Ντι Μαρία
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 44′ Ντανίλο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΔΟΚΑΡΙ: 21′ Ντι Μαρία

Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κιμ, Ρουί (71′ Ολιβέρα), Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (79′ Εντομπελέ), Πολιτάνο (46′ Ελμάς), Κβαρατσκέλια (89′ Λοθάνο), Όσιμεν (79′ Ρασπαντόρι)

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντανίλο (73′ Ίλινγκ), Μπρέμερ, Άλεξ Σάντρο, Λοκατέλι (56′ Παρέδες), ΜακΚένι, Ραμπιό (82′ Σουλέ), Κόστιτς, Κιέζα, Ντι Μαρία (73′ Μιρέτι), Μίλικ (56′ Κιν)


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Super League (8η Αγωνιστική play offs): Ο τελικός των δικεφάλων

admin

Παραμένει στην Μόντσα ο Κυριακόπουλος

admin

Ράκιτιτς: «Αγαπημένος μου ο Μεντιλίμπαρ, παίζαμε θεαματικό ποδόσφαιρο»

admin
Translate »
×