Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πάτησε… γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και καθάρισε η ΑΕΚ!

 

Η “Ένωση” ανέβασε στροφές στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο και τελικά κατάφερε να λυγίσει τον μαχητικό Πανσερραϊκό (3:0) και έκανε το πρώτο, αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Πανσερραϊκός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο στην “OPAP Arena”, η ΑΕΚ όμως πάτησε… γκάζι στο δεύτερο μέρος και χάρη στα τέρματα των Μάνταλου, Λιβάι Γκαρσία και Πινέδα, επικράτησε με 3:0 του συνόλου του Παύλου Δερμιτζάκη, στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα αναμετρηθεί με τον νικητή του Ολυμπιακός – Άρης. Η πρώτη “μάχη” αυτού του ζευγαριού διεξάγεται αυτή την ώρα στο “Γ.Καραϊσκάκης”.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Mόλις στο πέμπτο λεπτό η ΑΕΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης. Ο Πάολο Φερνάντες βρήκε λίγο χώρο έξω από την μεγάλη περιοχή, έκανε ένα σουτ το οποίο κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 13ο λεπτό μια προσπάθεια του Μούργο από αρκετά μακριά κατέληξε αρκετά μέτρα άουτ. Πάλι ο Φερνάντες έγινε… απειλητικός για την “Ένωση” αλλά η μπάλα κατέληξε και πάλι εκτός εστίας. Στο 40′ σπουδαία χαμένη στιγμή για τους γηπεδούχους. Ο Μάνταλος μπήκε μέσα στην περιοχή, έκανε ένα διαγώνιο σουτ, ο Γιαννίκογλου όμως έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε σε κόρνερ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Πανσερραϊκό να κλέβει τις εντυπώσεις και να στέκεται στο ύψος του μέσα στην “OPAP Arena”.

Δυνατά μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα. Στο 49′ σουτ του Τσούμπερ, μέσα από την περιοχή, σε κόρνερ απομάκρυνε ο Γιαννίκογλου, φώναξαν για χέρι νωρίτερα στη φάση, σε σουτ του Φράνσον οι “κιτρινόμαυροι”. Στο 54′ ο Πινέδα έκανε ωραία ατομική ενέργεια, σούταρε, ο Γιαννίκογλου, απομάκρυνε, ο Μάνταλος πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1:0. Στη συνέχεια η ΑΕΚ, ανέβασε στροφές και είχε ακόμα δύο ευκαιρίες. Ο Αργεντίνος τεχνικός θέλησε να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι και έριξε στο παιχνίδι βασικούς ποδοσφαιριστές. Στο 67′ ο έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων, η μπάλα έφτασε έπειτα από κόντρες στα πόδια του Χατζισαφί, ο οποίος έστρωσε στον ανενόχλητο Γκαρσία ο οποίος εξ επαφής την έστειλε στα δίχτυα για το 2:0. Στο 80ο λεπτό ο Ρότα σπατάλησε μοναδική ευκαιρία, καθώς έπειτα από γύρισμα του από τα αριστερά, βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 87′ ακόμη μια ευκαιρία για την ΑΕΚ, αυτή τη φορά ο Μάνταλος έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Πινέδα στο 89′ με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή εκτέλεσε τον Γιαννίκογλου για το τελικό 3:0.

ΓΚΟΛ: 54′ Μάνταλος, 67′ Λ.Γκαρσία, 89′ Πινέδα /-
Κίτρινες: 32′ Γιανναράκης/-
Κόκκινη: –
Δοκάρι: –

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια (68′ Ρότα), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Φερνάντες (61′ Γιόνσον), Φράνσον (61′ Άμραμπατ), Πινέδα, Τσούμπερ (62′ Αραούχο), Μάνταλος, Φαν Βέερτ (55′ Λιβάι Γκαρσία).

Πανσερραϊκός (Παύλος Δερμιτζάκης): Γιαννίκογλου, Δεληγιαννίδης, Παντεκίδης, Γιανναράκης, Πεταυράκης (61′ Λυμπεράκης), Κολομπίνο (66′ Ανάκογλου), Θυμιάνης, Μούργος, Στίνα (77′ Αλί Μπαμπά), Κανίς (61′ Σοφιανός), Κατσαντώνης (66′ Μπαίροβιτς).


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Elite League: Στο Ο.Κ. Άνω Λιοσίων το Final 4

admin

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Ας το κάνουμε…» (video)

admin

Μουσείο Ιστορίας ΑΕΚ: Πάνω από 3.000 επισκέπτες, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας

admin
Translate »