Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολυσυνέδριο Money Show: Προτεραιότητα η ψηφιακή μεταρρύθμιση της φορολογικής αρχής

Το επιχειρηματικό και οικονομικό πολυσυνέδριο Money Show άρχισε σήμερα τις εργασίες του σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα σημαντικό οικονομικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας, που διεξάγεται για 31η φορά, στις 27, 28 & 29 Ιανουαρίου 2023.

Πριν λίγη ώρα, σε μία από τις ενότητες, που ήταν σε εξέλιξη μίλησε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος ανέφερε πως η ψηφιακή μεταρρύθμιση της φορολογικής αρχής είναι προτεραιότητα, κεντρική επιλογή, έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ήδη και φέρνει και αποτελέσματα τόσο σε σχέση με τον στόχο, που είναι η αύξηση των φορολογικών εσόδων, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Επίσης, φέρνει αποτελέσματα και σε σχέση με έναν άλλο στόχο, που είναι η μείωση των επαφών των φορολογούμενων με τις εφορίες.

Με βάση τα στοιχεία, που ανέφερε ο Γ.Πιτσιλής μέσα από το εργαλείο myData, ήδη έχουν διεκπεραιωθεί από τον Οκτώβριο του 2020 1,7 δισεκατομμύρια ψηφιακά παραστατικά, που έχουν αξία πάνω από ένα τρις ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΙΑΜΗΣ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτοψία ΕΡΤ3: Με λάντζες η αποβίβαση των τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια σε Μυτιλήνη και Χίο

admin

Αυτοψία ΕΡΤ3: Στα ύψη η κρουαζιέρα στη Ρόδο

admin

Νέα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης φυσικών καταστροφών

admin