Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρόστιμο-μαμούθ της ATP στους Βρετανούς

 

Η Διεθνής Ομοσπονδίας Τένις τιμώρησε με 1 εκατομμύριο δολάρια την Ένωση Αντισφαίρισης της Βρετανίας για τον αποκλεισμό των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στο Wimbledon.

Η ATP επέβαλε πρόστιμο 820.000 λιρών (1 εκατομμύριο δολάρια) στη Βρετανική Ένωση Αντισφαίρισης (LTA), επειδή απαγόρευσε τη συμμετοχή στα τουρνουά της στους άντρες τενίστες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Οι αθλητές αποκλείστηκαν από τα τουρνουά του Ηνωμένου Βασιλείου που διεξήχθησαν στο πλαίσιο του Wimbledon, η οποία έγινε η πρώτη διοργάνωση Grand Slam που απαγόρευσε μεμονωμένους αθλητές από τις δύο χώρες, σε μία κίνηση που καταδικάστηκε από το πλήθος του τενιστικού κόσμου, αλλά και από τις δύο επαγγελματικές ενώσεις, ATP και WTA.

Η επιβολή του προστίμου-μαμούθ έφερε αντιδράσεις από τους Βρετανούς. «Η LTA είναι βαθιά απογοητευμένη με αυτό. Η ATP στο πόρισμά της, δεν αναγνώρισε τις ειδικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ούτε τις αντιδράσεις της διεθνούς αθλητικής κοινότητας αλλά ούτε και της Βρετανικής Κυβέρνησης. Η ATP φαίνεται να θεωρεί αυτό το θέμα ως ευθεία παραβίαση των κανόνων της, με μια εκπληκτική έλλειψη ενσυναίσθησης για την κατάσταση στην Ουκρανία και μια σαφή έλλειψη κατανόησης των μοναδικών συνθηκών που αντιμετώπισε η LTA», ανέφερε η ανακοίνωση της Βρετανικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

Από την πλευρά της, η ATP δικαιολογεί τη στάση της, τόσο στην απόφασή της να μην βαθμολογήσει το Wimbledon, όσο και στο πρόστιμο που επέβαλε στην LTA.

«Μένουμε στην αρχική μας θέση στο θέμα ότι η μονομερής λήψη αποφάσεων από τα μέλη του ATP Tour απειλεί την ικανότητά μας να λειτουργούμε ως παγκόσμιο άθλημα. Πιστεύουμε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται προστατεύουν το μακροπρόθεσμο μέλλον του αθλήματος και τη δέσμευσή του για συμμετοχή με βάση την αξία, χωρίς διακρίσεις, για μεμονωμένους αθλητές», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της η ATP.//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Έκανε το πρώτο βήμα ο Εθνικός

admin

Χωρίς έξι στο Αγρίνιο ο Ατρόμητος

admin

Ισοπαλία που… “καίει” την Ναντ

admin