Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρεκόρ μεταδημοτεύσεων στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Κιουπκας

Ρεκόρ μεταδημοτεύσεων σημειώνεται κατά τους πρώτους μήνες του 2023 στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Μιχάλης Κούπκας Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ο αριθμός των μεταδημοτεύσεων στο πρώτο τρίμηνο του 2023 είναι πενταπλάσιος από το 2022 και δεκαπλάσιος από το 2021, πρόσθεσε ο κ. Κούπκας. Το κίνητρο για μεταδημότευση είναι διπλό, οι εθνικές και δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν φέτος.
Η διαδικασία μεταδημότευσης γίνεται πλέον σχεδόν ολόκληρη ηλεκτρονικά. Μπορούμε να μεταδημοτεύσουμε από το κινητό μας αρκεί να διαθέτουμε όλα τα δικαιολογητικά, επισήμανε ο κ. Κούπκας και πρόσθεσε ότι ο ΔΘ εξυπηρετεί κατά 95% τους δημότες του ηλεκτρονικά. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι η μεταδημότευση ολοκληρώνεται σε μια ημέρα.
1200 μεταδημοτεύσεις πραγματοποιήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2023 στο Δήμο Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον Γιώργο Γκαϊντατζή, διευθυντή αστικής κατάστασης του Δήμου. Όλο το 2022 οι μεταδημοτεύσεις ήταν 1400, πρόσθεσε. Μιλάμε για αύξηση κατά αύξηση 350%, πρόσθεσε ο κ. Γκαϊντατζής.
Η απογραφή του 2021 έδειξε ότι ο πληθυσμός συγκεντρώνεται πλέον στις πρωτεύουσες των Περιφερειών, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Δημήτρης Παπαστεργίου, δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Το ευτυχές είναι ότι οι πολίτες απογράφονται πλέον εκεί που ζούνε και αυτό είναι σημαντικό γιατί οι πόροι των δήμων εξαρτώνται από τον πληθυσμο που δηλώνουν, κατέληξε ο κ. Παπαστεργίου. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε τέλος από την ΕΛΣΤΑΤ να ανακοινώσει τα επίσημα στοιχεία της απογραφής του 2021 κατά τοπικές ενότητες και κοινότητες ώστε να πραγματοποηθούν ο εκλογές με νέους καταλόγους.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης

Σχετικές αναρτήσεις

Αστυνομικός στην Σαλαμίνα επιτέθηκε σε ζευγάρι – Τους ξυλοκόπησε και τους έσπασε το αυτοκίνητο

admin

Ο Δούκας «έκοψε» από εκδήλωση για τα Τέμπη την Καρυστιανού

admin

Τέλος υπερτουρισμού- Στο πρότυπο μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων η Κέρκυρα

admin
Translate »