ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

“Στάση” «Εμίλια-Ρομάνια» για την κακή Μίλαν

 

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι είδε τον Μενιάν να σταματάει το πέναλτι του Μπεράρντι στο 23′ και να ελέγχει μετά την αναμέτρηση, χωρίς να δημιουργεί τη μεγάλη ευκαιρία για το δίκαιο 0-0.

Δεν μπορεί να αισθάνεται αδικημένη η Μίλαν από το αποτέλεσμα κόντρα στην Σασουόλο, καθώς παρόλο που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και στην κατοχή της μπάλας και στο ρυθμό, δεν κατάφερε παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Κονσίλι.

Παράλληλα στην άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι είδαν τον Μενιάν να αποκρούει το πέναλτι του Μπεράρντι στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που ίσως άλλαζε εντελώς το παιχνίδι που είδαμε, με τη Μίλαν να ξεκινάει με αλλαγές, ενόψει και του Σαββατιάτικου ντέρμπι με την Ίντερ. Στους 8 βαθμούς πλέον η Μίλαν με δύο νίκες εντός και δύο ισοπαλίες εκτός έδρας. Στους 5 “ανέβηκε” η Σασουόλο.

Ο αγώνας:

Η Μίλαν ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, πιέζοντας ψηλά τους γηπεδούχους, δυσκολεύοντάς τους την κατοχή και αναγκάζοντάς τους σε λάθη. Σε δύο από αυτές τις περιπτώσεις απείλησαν μέχρι το 13′ με τον Λεάο, με τη μία από πλεονεκτική θέση να καταλήγει άουτ και την άλλη να κοντράρει στα σώματα.

Η Σασουόλο σταδιακά ισορροπούσε την αναμέτρηση και μάλιστα έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Κυριακόπουλος στο 23′ έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά περνώντας ανάμεσα από Φλορένζι και Σαλεμάκερς, με τον δεύτερο να τον ανατρέπει εντός περιοχής. Ο Μενιάν όμως απέκρουσε το πέναλτι του Μπεράρντι.

Η ομάδα του Πιόλι μετά την ψυχρολουσία του πέναλτι, πήρε ξανά τα ηνία της αναμέτρησης, με τους Ντίας και Λεάο να προσπαθούν να δημιουργούν καταστάσεις στην εστία του Κονσίλι, με το ημίχρονο να κλείνει με χαμένες ευκαιρίες από Ζιρού για τη Μίλαν στο 38′ και Φρατέσι από τη Σασουόλο στο 42′.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν με χαμηλότερο ρυθμό και τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά και είχαν μόνο το τραυματισμό του άτυχου Μπεράρντι. Η Μίλαν ανέβασε τις γραμμές της και μετά τις αλλαγές του Πιόλι είχε συνεχώς την κατοχή και κρατούσε την Σασουόλο στο μισό γήπεδο, κερδίζοντας αρκετές στατικές φάσεις.Καλή ευκαιρία όμως δημιούργησε ξανά στο 69′, με τον Φεράρι να προλαβαίνει τον Λεάο με τάκλιν τη τελευταία στιγμή και να παραχωρεί κόρνερ.

Η ομάδα του Πιόλι παρόλο που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού δυσκολευόταν πολύ να βρει προσπάθειες μέσα από την περιοχή του Κοσνίλι. Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης χαρακτηρίστηκαν από αρκετές διακοπές για τραυματισμούς και συνεχόμενα φάουλ, με τους παίκτες του Ντιονίσι να θέλουν να σταματάνε συνεχώς το ρυθμό. Τελευταία σημαντική ευκαιρία στο 90+4′, με τον Λεάο από το ύψος της περιοχής να σημαδεύει το κέντρο της εστίας του Κονσίλι και τον Ιταλό τερματοφύλακα.

Γκολ: –

Κίτρινες: Φρατέζι 64′, Λόπεζ 72′, Φεράρι 76′, Ντεφρέλ 86′ – Ερνάντες 28′, Σαλεμάκερς 43′

Σασουόλο (4-3-3, Αλέσιο Ντιονίσι): Κονσίλι, Τολιάν, Ερλίτς, Φεράρι, Ροτζέριο, Θόρστβεντ (Ματέους Ενρίκε 69′), Λόπεζ, Φρατέζι (Χαρουί 69′), Μπεράρντι (Ντεφρέλ 52′), Πιναμόντι (Άλβαρες 84′), Κυριακόπουλος (Μαρκίτσα 84′).

Μίλαν (4-2-3-1, Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Φλορένζι, Κιάερ (Καλουλού 80′), Τομόρι, Ερνάντεζ, Μπενασέρ, Πομπέγκα (Τονάλι 57′), Σαλεμάκερς (Μεσσίας 57′), Ντίας (Ντε Κέτελερ 57′), Λεάο, Ζιρού (Αντλί 73′).


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Δημοπρατείται το ιστορικό κράνος του Λάουντα (+video)

admin

Πάσχα με Formula 1 σε ANT1+ και ANT1

admin

Και επίσημα αποχώρηση Adrian Newey από Red Bull

admin
Translate »