Image default
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

«Συγγνώμη κύριε δεν ήξερα Αγγλικά» – «Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, είσαι αγωνίστρια»

Μαθήματα ζωής στο σχολείο – Πώς ένας δάσκαλος αγγλικών αντιδρά μπροστά στη λευκή κόλλα μαθήτριας με μαθησιακές δυσκολίες

Μάθημα ζωής παρέδωσε δάσκαλος Αγγλικών σε μαθήτριά του με μαθησιακές δυσκολίες, η οποία σε τεστ του μαθήματος παρέδωσε λευκή κόλλα γράφοντας «Συγγνώμη κύριε δεν ήξερα Αγγλικά».

Ο εκπαιδευτικός μοιράζεται τις σκέψεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ήθελα να της πω να μην στενοχωριέται. Να μη μασάει μπροστά στα εμπόδια. Να της πω οτι ελληνικά ή αγγλικά θα μάθουν πολλοί να μιλούν, αλλά Άνθρωποι μπορεί να μη μάθουν να γίνουν ποτέ. Κι άλλα πολλά» αναφέρει, προσθέτοντας πως αντί για βαθμολογία της έγραψε αυτό:

«Το να παραδεχόμαστε πώς δεν γνωρίζουμε κάτι είναι σημάδι δύναμης. Η αναζήτηση της γνώσης είναι αυτή που κρατά τον εγκέφαλο μας ενεργό να το θυμάσαι. Θέλω φέτος να συνεχίσουμε την προσπάθεια, ξέρω πως είσαι αγωνίστρια».

Αναλυτικά την ανάρτηση του εκπαιδευτικού:

Έχει μαθησιακές δυσκολίες. Έχει σημαντικά κενά. Νιώθει μεγάλη ανασφάλεια. “Εσείς θα είστε ο αγγλικός μας;” με ρώτησε την πρώτη μέρα και ήδη διαφαινόταν μια μελαγχολία στο βλέμμα της.

Σήμερα πλησίασε αργά την έδρα και άφησε το τεστάκι διστακτικά. Ήθελα να της πω να μην στενοχωριέται. Να μη μασάει μπροστά στα εμπόδια. Να της πω οτι ελληνικά ή αγγλικά θα μάθουν πολλοί να μιλούν, αλλά Άνθρωποι μπορεί να μη μάθουν να γίνουν ποτέ. Κι άλλα πολλά.

Αντί για βαθμολογία μου βγήκε αυτό:

The post «Συγγνώμη κύριε δεν ήξερα Αγγλικά» – «Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, είσαι αγωνίστρια» appeared first on Fumara.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Δημήτρης Σ

Σχετικές αναρτήσεις

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

admin

Ήπιε μόνο μια γουλιά: 21χρονη πήρε καφέ από το αεροδρόμιο και βρέθηκε στην εντατική να παλεύει για τη ζωή της

admin

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της και πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

admin