MEDIA

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός και ανησυχία απο τα 54 στελέχη του για την πορεία προς τις εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ – Κατηγορούν την ηγεσία ότι ακολουθεί προεκλογική εκστρατεία που «αντιγράφει παλιές πρακτικές», έχει θέσεις «αόριστες και θολές» και πραγματοποιεί «εκδηλώσεις παραδοσιακού τύπου», ασκώντας άμεση και έντονη κριτική τόσο για τον πολιτικό λόγο του κόμματος όσο και για τις συγκεντρώσεις που έγιναν σε Περιστέρι, Πάτρα, Θεσσαλονίκη.

«Δεν θέλουμε να είμαστε και εμείς το κόμμα των ακαδημαϊκών, των γιατρών, των δικηγόρων, των μηχανικών», αναφέρουν σε άλλο σημείο, ξεχνώντας μάλλον ότι πρόεδρος του κόμματός τους είναι ένας πολιτικός μηχανικός!

Δύο ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος για την επικύρωση του 80% των ψηφοδελτίων εκφράζουν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς τις εκλογές 54 στελέχη του.

Στο σύνολό τους μεσαία στελέχη που δεν απηχούν τις απόψεις των «προεδρικών , αφού σημειώνουν ότι δίνουν την ανοικτή επιστολή προς μέλη της Κεντρικής Επιτροπής στη δημοσιότητα «για να βοηθήσουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» κατακεραυνώνουν την ηγεσία για τις επιλογές της και δημιουργούν μείζον εσωκομματικό ζήτημα.

Τα 54 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν επίσης με την «άκριτη συμπερίληψη στα ψηφοδέλτια ανθρώπων που η πολιτική τους προϊστορία συνδέεται με πρακτικές που ζημίωσαν το δημόσιο συμφέρον ή την Αριστερά» και ζητούν «η επιλογή των υποψηφιοτήτων να μη γίνει από τα “πάνω” προς τα “κάτω” ως επιλογές ενός ανθρώπου ή μίας κλειστής ομάδας» αφήνοντας ευθεία αιχμή κατά του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του. «Το υπάρχον “star system” προωθεί και προβάλλει τους πλέον προβεβλημένους.

Εκεί ελλοχεύει ο κίνδυνος να αυξηθεί η αποχή λόγω και τα αντίδρασης στην αλόγιστη χρήση του συστήματος προβολής των υποψηφίων», σημειώνουν χαρακτηριστικά, σε ένα σημείο που έχει ερμηνευθεί ήδη ως αντίθεση με την επιλογή της Πόπης Τσαπανίδου, αρχικά στη θέση της εκπροσώπου Τύπου και κατόπιν σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας.

The post ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός και ανησυχία απο τα 54 στελέχη του για την πορεία προς τις εκλογές appeared first on KalimeraEllada.gr.


Μετάβαση στην Πηγή Youfly.com
Author: Youfly.com KalimeraEllada

Σχετικές αναρτήσεις

Συντάξεις και επιδόματα από e- ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε στα ΑΤΜ έως και τις 2 Μαΐου

admin

Το Ναυάγιο: Ανοίγει το ημερολόγιο του κι αναζητά ημερομηνία γάμου

admin

Η Γη της Ελιάς: Η αναπάντεχη επίσκεψη στο μοναστήρι του…

admin
Translate »
×