Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σόκαρε τη Νάπολι η Κρεμονέζε!

 

Η ομάδα του Νταβίντε Μπαλαρντίνι έκανε την έκπληξη στον θεσμό του Κυπέλλου Ιταλίας και άφησε εκτός συνέχειας τους “παρτενοπέι”, επικρατώντας με 5:4 στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Η πρωτοπόρος με διαφορά Νάπολι αντιμετώπισε την ουραγό με διαφορά Κρεμονέζε, αλλά όχι για τη Serie A. Η μονομαχία στο “Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα” αφορούσε τη φάση των “16” του Coppa Italia και οι “παρτενοπέι” γνώρισαν τον αποκλεισμό-σοκ στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι με 5:4.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Κρεμονέζε πατούσε καλύτερα στο γήπεδο στα πρώτα λεπτά και στο 18′ σόκαρε τη Νάπολι. Αντεπίθεση με τον Οκερέκε από τα αριστερά, έκανε χαμηλή σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Πικέλ στο δεύτερο δοκάρι που από κοντά έκανε το 1:0 για τους φιλοξενούμενους. Στο 20′ ο Οκερέκε έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μερέτ. Οι “παρτενοπέι”… ξύπνησαν και μέσα σε τρία λεπτά έφερε τούμπα το ματς. Αρχικά στο 33′ ο Ζεζούς με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1:1 και στο 36′ ο Σιμεόνε έκανε το 2:1 με νέα κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Τζερμπίν. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε, με τους γηπεδούχους να κάνουν την ανατροπή και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη Νάπολι. Ο Ρασπαντόρι στο 50′ μπήκε μέσα στην περιοχή, σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Καρνεζέκι και πέρασε άουτ. Στο 55′ από λάθος στην άμυνα της Κρεμονέζε ο Σιμεόνε βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο έξω από την εστία. Τα λεπτά περνούσαν και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 88′. Σέντρα του Ζανιμάτσια, ωραίο άλμα του Αφενά-Γκιάν που με άπιαστη κεφαλιά νίκησε τον Μερέτ για το 2:2 και έστειλε το ματς στην παράταση.

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης η Κρεμονέζε έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Σερνικόλα αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 100′ και αποβλήθηκε. Στο 103′ και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο Όσιμεν σηκώθηκε ψηλότερα από όλους, πήρε την κεφαλιά αλλά ο Καρνεζέκι έπεσε στην γωνία του και απέκρουσε. Στο 104′ η Νάπολι άγγιξε το γκολ, αλλά ο Σιμεόνε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο 116′ ο οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, αλλά ο Ανγκισά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία των φιλοξενούμενων. Τίποτα δεν άλλαξε και στον έξτρα χρόνο και η πρόκριση κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι.

Τα πέναλτι:

Πολιτάνο 1:0
Βάσκες 1:1
Σιμεόνε 2:1
Μπουοναϊούτο 2:2
Ζιελίνσκι 3:2
Τσαντζούτ 3:3
Λομπότκα 3:3 (χαμένο)
Βαλέρι 3:4
Όσιμεν 4:4
Αφενά-Γκιάν 4:5

ΓΚΟΛ: 33′ Ζεζούς, 36′ Σιμεόνε / 18′ Πικέλ, 87′ Αφενά-Γκιάν
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 61′ Τζερμπίν, 90+2′ Λομπότκα / 29′ Βάσκες, 45+5′ Οκερέκε, 59′ Κουαλιάτα, 90+3′ Μεϊτέ, 90+7′,100′ Σερνικόλα, 93′ Βαλέρι
ΚΟΚΚΙΝΗ: 100′ Σερνικόλα
ΔΟΚΑΡΙ: 50′ Ρασπαντόρι, 104′ Σιμεόνε

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μερέτ, Μπερεσίνσκι, Ζεζούς, Έστγκαρντ (82′ Κιμ), Ολιβέρα, Ελμάς (85′ Ζιελίνσκι), Εντομπελέ (102′ Όσιμεν), Γκαετάνο (65′ Λομπότκα), Ρασπαντόρι (65′ Ανγκισά), Σιμεόνε, Τζερμπίν (65′ Πολιτάνο).

Κρεμονέζε (Νταβίντε Μπαλαρντίνι): Καρνεζέκι, Χέντρι (82′ Ζανιμάτσια), Μπιανκέτι, Βάσκες, Καστανιέτι (65′ Μπουοναϊούτο), Πικέλ (108′ Αϊβού), Μεϊτέ, Σερνικόλα, Κουαλιάτα (70′ λ. τρ. Βαλέρι), Τσιοφάνι (65′ Τσαντζούτ), Οκερέκε (65′ Αφενά-Γκιάν).//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Αποχαιρέτησε με βαριά ήττα ο Απόλλωνας

admin

Ο ΠΑΣ πήρε μαζί του την Κηφισιά στη δεύτερη κατηγορία

admin

Τερίμ: «Δεν θα τα παρατήσουμε, θα το κυνηγήσουμε ως το τέλος»

admin
Translate »
×