Image default
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα θετικά της χρήσης συστήματος κεντρικής θέρμανσης

Τα συστήματα κεντρικής θέρμανσης, όπως είναι μία αντλία θερμότητας και οι λέβητες συμπύκνωσης αερίου παρέχουν ζεστασιά σε ένα σπίτι ή ένα εμπορικό κτίριο, σε πολλά διαφορετικά σημεία. Συχνά συνδυάζονται με άλλα συστήματα θέρμανσης για βέλτιστο έλεγχο της θερμοκρασίας του κτιρίου και μπορούν να αποτελέσουν μια αποδοτική μονάδα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού.

Το σύστημα περιλαμβάνει τον λέβητα κεντρικής θέρμανσης, τη σπείρα του κλιβάνου, τον θερμοστάτη, τη σπείρα του συμπυκνωτή, τον εναλλάκτη θερμότητας, το κλιματιστικό και τυχόν συναφείς αγωγούς. Πολλά νεότερα μοντέλα είναι ικανά να παρέχουν ζεστασιά σε ολόκληρο το κτίριο, χρησιμοποιώντας πολλαπλές πηγές ενέργειας, που μπορεί να περιλαμβάνουν τον αέρα του κλιβάνου, τον κεντρικό αέρα και τον κύκλο συμπύκνωσης.

Υπάρχουν δύο γενικοί τύποι συστημάτων θέρμανσης για ακίνητα- είτε ηλεκτρικό είτε φυσικό αέριο. Για όσους βρίσκονται εκτός δικτύου φυσικού αερίου, η πιο κοινή πηγή ενέργειας είναι το πετρέλαιο, αντί για το φυσικό αέριο. Καθένα από αυτά έχει τα πλεονεκτήματα του, τα οποία θα συζητηθούν παρακάτω.

Ένας από τους κύριους λόγους για την αγορά ενός λέβητα κεντρικής θέρμανσης, είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής. Όταν χρησιμοποιείται σωστά, σε μια καλά μονωμένη κατοικία ή σε έναν επαγγελματικό χώρο, είναι επίσης οικονομικός στη χρήση σε σύγκριση με άλλα κατανεμημένα συστήματα. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού, θεωρούν ότι μια κεντρική πηγή ενέργειας με αντλίες ζεστού νερού που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση θερμαντικών σωμάτων ή ενδοδαπέδιας θέρμανσης, είναι η καλύτερη λύση για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Αυτό οφείλεται στην ικανότητά της να μειώνει τους λογαριασμούς ενέργειας και ταυτόχρονα να αυξάνει το επίπεδο άνεσης του σπιτιού σας.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της κεντρικής θέρμανσης, είναι το γεγονός ότι μπορεί να παρέχει ζεστασιά σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Επειδή η πηγή του λέβητα βρίσκεται σε ένα μόνο σημείο του κτιρίου, οι κεντρικές μονάδες μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές στη θέρμανση του σπιτιού, σε σύγκριση με πολλά άλλα συστήματα.

Στο παρελθόν, η κεντρική θέρμανση θεωρούνταν ότι απαιτούσε περισσότερη ενέργεια για τη λειτουργία της, από πηγές όπως οι ηλεκτρικές θερμάστρες δωματίου, τα θερμαντικά σώματα με φιάλη προπανίου ή οι ατομικές σόμπες πετρελαίου. Ωστόσο, σήμερα πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι το κόστος χρήσης της κεντρικής θέρμανσης σε σύγκριση με άλλες πηγές ενέργειας, είναι πολύ λιγότερο ακριβό από ό,τι πιστεύουν πολλοί άνθρωποι.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα της χρήσης κεντρικών μονάδων θέρμανσης είναι ότι τα περισσότερα από τα συστήματα υψηλής τεχνολογίας διαθέτουν δύο ή περισσότερες επιλογές θερμικής απόδοσης, όπως δεξαμενές ζεστού νερού και κλιματιστικά.

Σχετικές αναρτήσεις

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι διαβόητοι «Ροζ Πάνθηρες» – Στόχευαν κοσμηματοπωλεία

admin

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος

admin

Ημαθία: Σεξουαλική επίθεση σε μαθήτριες – Συνελήφθη 59χρονος

admin