Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

“Τρικλοποδιά” Μίτροβιτς στην Πρεμιέρα

 

Η Λίβερπουλ τα βρήκε… σκούρα στο πρώτο παιχνίδι της φετινής σεζόν για την Premier League κόντρα στη Φούλαμ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 στο “Κρέιβερ Κότατζ” βάζοντας δύσκολα στον εαυτό της για τη συνέχεια στη μάχη του τίτλου. 

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η φετινή σεζόν για τη Λίβερπουλ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 στο “Κρέιβερ Κότατζ” κόντρα στη Φούλαμ. Με δύο προσωπικά γκολ του ρέκορντμαν Μίτροβιτς, οι “cottagers” έκανα θεαματική επιστροφή στην Premier League, ενώ για τους “κόκκινους” η είσοδος του κατά τ’ άλλα ορεξάτου Ντάργουιν Νούνιες, δεν έφερε την… άνοιξη.

Η Φούλαμ μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, βγάζοντας από νωρίς ένταση και απειλώντας από το πρώτο λεπτό την εστία της Λίβερπουλ. Η πρώτη τελική του ματς ανήκε στους “γηπεδούχους” με τον Μίτροβιτς, ο οποίος έκανε ένα δύσκολο πλασέ, η μπάλα όμως πέρασε άουτ. Στη συνέχεια οι “κόκκινοι” προσπάθησαν να ανεβάσουν ρυθμούς, με τον Σαλάχ να απειλεί με κεφαλιά, η οποία πέρασε πολύ άουτ, κάνοντας την πρώτη του τελική στο φετινό πρωτάθλημα. Οι “cottagers” συνέχισαν να είναι κινητικοί, δημιουργώντας στη Λίβερπουλ διαρκή ανησυχία κάθε φορά που πλησίαζε τα καρέ της. Στο 32ο λεπτό οι γηπεδούχοι, μετουσίωσαν τις καλές τους φάσεις σε τέρμα. Ο ιστορικός Μίτροβιτς των 43 τερμάτων, “έσβησε” τον Άρνολντ και άνοιξε το σκορ με δυνατή κεφαλιά, νικώντας τον Άλισον. Η Λίβερπουλ έψαξε την ισοφάριση, με σουτ του Ντίας που σταμάτησε στο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αλλαγές για τη Λίβερπουλ, με τον Νούνιες να περνά στη θέση του Φιρμίνο και τον Έλιοτ να αντικαθιστά τον Τιάγκο που αποχώρησε τραυματίας. Οι “φιλοξενούμενοι” βρήκαν ρυθμό και άρχισαν να θυμίζουν την ομάδα που… ξέρουμε. Πίεσαν, απείλησαν και ισοφάρισαν στο 64′ με υπέροχο τακουνάκι του Νούνιες που αμέσως προσέφερε φρεσκάδα και δημιουργία στην ομάδα. Οι “κόκκινοι” έδειχναν να βρίσκουν τον εαυτό τους και να κυνηγούν την ισοφάριση, όμως ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Φαν Ντάικ στον Μίτροβιτς μέσα στην περιοχή, έφερε ξανά την ομάδα του σε δύσκολη θέση. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, με τον VAR να το επιβεβαιώνει και τον Σέρβο να σκοράρει το 45 του γκολ σε 45 αγώνες από την περσινή σεζόν. Οι “κόκκινοι”, πίεσαν ξανά για την ισοφάριση και τη βρήκαν στο 80ο λεπτό με τον Σαλάχ, ο οποίος τροφοδοτήθηκε από τον Νούνιες, πλάσαρε εύστοχα και άνοιξε… λογαριασμό. Η πίεση των “φιλοξενούμενων” στα τελευταία λεπτά δεν απέδωσε καρπούς, με τη Φούλαμ να “μπλοκάρει” τη Λίβερπουλ στην Πρεμιέρα.

 

 

 

 

 

 


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Σύνθημα νίκης και… ανατροπής με Γουίλιαμς-Γκος

admin

Μετά από έξι χρόνια στα ημιτελικά του Μαϊάμι ο Σβέρεφ

admin

«Κλείνει» Μπάιερ η Λεβερκούζεν για τη θέση του Μπονιφάτσε

admin
Translate »
×