Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανάρπαστα τα σαλιγκάρια Θράκης σε Ιταλία κα Ισπανία

Screenshot_15

Χάμπουργκερ και κεφτεδάκια με πρώτη ύλη το σαλιγκάρι; Κι όμως υπάρχουν. Είναι προϊόντα που κυκλοφορούν στη παγκόσμια αγορά και παράγονται σε εργαστήριο της Αλεξανδρούπολης.

Στην Ελλάδα μπορεί να μην τα γνωρίζουν οι Έλληνες, αλλά στην Ευρώπη τα τιμούν ιδιαιτέρως.

«Η εταιρεία μας ξεκίνησε περίπου το 2009. Ξεκινήσαμε πριν αρκετό καιρό να πειραματιζόμαστε στην τυποποίηση και την επεξεργασία και την παραγωγή αυτών των προϊόντων. Κάναμε τις επαφές με το εξωτερικό, καθώς εδώ στην Ελλάδα είναι πιο δύσκολη η διανομή του σαλιγκαριού και βρήκαμε ανταπόκριση Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία. Τώρα έχουμε και κάποιες συζητήσεις με Βέλγιο και Κύπρο», όπως αναφέρει ο Φώτης Αρχοντίδης, ιδιοκτήτης του εργαστηρίου και προσθέτει:

«Παράγουμε το χάμπουργκερ σαλιγκαριού, σαγανάκι με σαλιγκάρι, μπιφτέκι σαλιγκαριών, πιτάκια με γέμιση και καθαρό φιλέτο και τα γνωστά σαλιγκάρια με το κέλυφος, που είναι προ-βρασμένα και προ-μαγειρεμένα και μπορούν να μπούνε στην κατάψυξη, είναι εύκολα να γίνουν και στο μαγείρεμα».

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Σταματάκης

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

Σχετικές αναρτήσεις

Μαθήματα αυτοάμυνας για γυναίκες από το δήμο Λαγκαδά

admin

Θεσσαλονίκη: Ημέρες καριέρας από τη ΔΥΠΑ στο πλαίσιο της έκθεσης BEYOND

admin

Γλυπτό από καμένους κορμούς δέντρων του δάσους της Δαδιάς στο Σουφλί

admin
Translate »
×