Image default
MEDIA

Έρευνα ΣΟΚ – Το Junk Food σκοτώνει όπως το κάπνισμα! Προκαλεί λευχαιμία μέχρι και έμφραγμα

Στην κορυφή της λίστας κινδύνου βρίσκεται η πιθανότητα θανάτου λόγω καρκίνου, που συνδέεται με την κατανάλωση junk food.

Αυτή την ανησυχητική εύρεση καταγγέλλουν Αυστραλοί επιστήμονες από το Deakin University, οι οποίοι πραγματοποίησαν ανάλυση δεδομένων από περίπου 10 εκατομμύρια άτομα με βάση 14 ξεχωριστές μελέτες.

Οι ερευνητές επισημαίνουν τον σοβαρό κίνδυνο θανάτου, ο οποίος προέρχεται από διάφορες ιατρικές αιτίες, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου και των καρδιαγγειακών παθήσεων, συνδεόμενων με την κατανάλωση junk food.

Εκτίθενται πρώτα αυτές οι συνέπειες στη λίστα τους.

Σύμφωνα με το healthstat.gr, οι μορφές καρκίνου που αποτελούν τους κυριότερους κινδύνους είναι αυτές του μαστού, του παχέος εντέρου και του προστάτη, ενώ ακολουθούν οι όγκοι στο κεντρικό νευρικό σύστημα, η χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία και ο καρκίνος στο πάγκρεας.

Η ανάλυση δείχνει ότι οι πιθανότητες θανάτου από καρδιακές παθήσεις αυξήθηκαν κατά 50% μεταξύ ατόμων που καταναλώνουν υπερβολικά ανθυγιεινά τρόφιμα.

Στη συνέχεια της λίστας, αναφέρονται προβλήματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία, όπως ο ακανόνιστος ύπνος, το άγχος και η κατάθλιψη.

Οι πιθανότητες εμφάνισης άγχους αυξάνονται έως και 53% σε άτομα που καταναλώνουν συχνά junk food.

Στη συνέχεια παρουσιάζονται αναπνευστικά προβλήματα, όπως το άσθμα, και μετά ακολουθούν ιατρικές καταστάσεις που σχετίζονται με την καρδιά, όπως η υπέρταση, η υπερτριγλυκεριδαιμία και η υψηλή χοληστερίνη.

Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα, καθώς και προβλήματα όπως η παχυσαρκία, η υπεργλυκαιμία, το μεταβολικό σύνδρομο και ο διαβήτης τύπου 2.

Ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 αυξήθηκε κατά 12% λόγω της κατανάλωσης junk food, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal (BMJ).

Η Δρ Charlotte Gupta, από το Central Queensland University στην Αυστραλία, τονίζει: “Γνωρίζουμε ότι αυτές οι τροφές δεν θεωρούνται υγιεινές, αλλά αυτή η ανάλυση ρίχνει περισσότερο φως στο πόσο επιβλαβείς μπορεί να είναι”.

Όταν μιλάμε για junk food και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα, αναφερόμαστε σε προϊόντα που περιέχουν συστατικά που σπανίως χρησιμοποιούνται στην οικιακή μαγειρική.

Αυτά τα συστατικά μπορεί να περιλαμβάνουν χημικά, χρωστικές, γλυκαντικές ουσίες και συντηρητικά που επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων. Αυτά τα τρόφιμα συνήθως είναι φτωχά σε βιταμίνες και φυτικές ίνες.

Τζόκερ κλήρωση 2721: Οι τυχεροί αριθμοί σήμερα

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Περιμένουμε μειωμένες τιμές σε 1500 προϊόντα, από 1η Απριλίου ο νέος κατώτατος μισθός

Δήμος Αθηναίων: Ο Χάρης Δούκας διόρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου junior διευθύνοντα σύμβουλο στον Εθνικό Κήπo

The post Έρευνα ΣΟΚ – Το Junk Food σκοτώνει όπως το κάπνισμα! Προκαλεί λευχαιμία μέχρι και έμφραγμα appeared first on KalimeraEllada.gr.


Μετάβαση στην Πηγή Youfly.com
Author: Youfly.com Kalimera_Ellada

Σχετικές αναρτήσεις

Η Γη της Ελιάς: «Μπορεί να μην ξαναδούμε ποτέ τη Χάιδω»

admin

Το Ναυάγιο: Ένα βήμα πριν μάθει ότι δεν είναι κόρη του

admin

Η Παραλία: Μία σχέση αποκαλύπτεται κι ένας αποχαιρετισμός πλησιάζει

admin