MEDIA

Τρεις διατροφικές συνήθειες που επιβραδύνουν τη γήρανση μετά τα 40

Η γήρανση είναι αναπόφευκτη και παρά τις προσπάθειες πολλών εταιρειών να προωθήσουν προϊόντα που αντιστρέφουν τη γήρανση, δεν υπάρχει πραγματικός τρόπος για να το πετύχουμε.

Ωστόσο, μπορούμε να επηρεάσουμε τον ρυθμό γήρανσης και την υγεία μας μετά τα 50 μέσω αλλαγών στη διατροφή και τον τρόπο ζωής μας.

Επίσης, υπάρχουν κάποιες διατροφικές συνήθειες που μπορούμε να υιοθετήσουμε για να επιβραδύνουμε τη γήρανση και να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών.

Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι να καταναλώνουμε περισσότερη πρωτεΐνη, καθώς ο οργανισμός μας αποδομεί μυϊκή μάζα κάθε δεκαετία μετά τα 30 μας χρόνια.

Συνεπώς, η πρωτεΐνη βοηθάει στην οικοδόμηση μυών και την αποτροπή της μυϊκής απώλειας.

 

Τρεις διατροφικές συνήθειες που επιβραδύνουν τη γήρανση μετά τα 40
Τρεις διατροφικές συνήθειες που επιβραδύνουν τη γήρανση μετά τα 40

 

 

Μια διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες σε συνδυασμό με προπόνηση με αντιστάσεις είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και την επιβράδυνση της γήρανσης.

Για να διασφαλίσετε τη  διατήρηση της νεότητας  και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ασθενειών, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτης τύπου 2, υψηλή αρτηριακή πίεση και καρκίνος, είναι ζωτικής σημασίας να λαμβάνετε αρκετές φυτικές ίνες καθώς μεγαλώνετε. Σύμφωνα με το American Journal of Lifestyle Medicine, οι φυτικές ίνες μπορούν να μειώσουν το οξειδωτικό στρες και τους φλεγμονώδεις δείκτες στο σώμα, που είναι δείκτες που εμφανίζονται φυσιολογικά καθώς γερνάτε.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journals of Gerontology διαπίστωσε ότι, υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται υπόψη πολλοί παράγοντες όπως η πρόσληψη υδατανθράκων, η πρόσληψη ζάχαρης, το γλυκαιμικό φορτίο και η πρόσληψη φυτικών ινών, ήταν οι φυτικές ίνες που είχαν τον πιο σημαντικό αντίκτυπο στη διασφάλιση της αργοπορημένης γήρανσης και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία.

 

Για να αυξήσετε την κατανάλωση φυτικών ινών στη διατροφή σας, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως, φακές, λαχανικά και φρούτα στα καθημερινά σας γεύματα.

Επίσης, είναι σημαντικό να ενσωματώσετε υγιεινά λιπαρά στη διατροφή σας, όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που βοηθούν στη διατήρηση υγιούς καρδιάς.

Μπορείτε να καταναλώσετε ωμέγα-3 από ψάρια, αβοκάντο και ξηρούς καρπούς.

Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση ωμέγα-3 μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και θανάτου από αυτήν, καθώς και τον κίνδυνο υπέρτασης.

Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας ψωμί με αβοκάντο και σολομό, που είναι μια υγιεινή επιλογή.

Να εστιάσετε στη διατροφή σας στα 50 σας για να διατηρήσετε μια υγιή καρδιά και να μειώσετε τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.

The post Τρεις διατροφικές συνήθειες που επιβραδύνουν τη γήρανση μετά τα 40 appeared first on KalimeraEllada.gr.


Μετάβαση στην Πηγή Youfly.com
Author: Youfly.com KalimeraEllada

Σχετικές αναρτήσεις

Κόλαφος ο Μάνεσης για Λιάγκα: «Προφανώς έχει περισσότερο IQ»

admin

Η Γη της Ελιάς: Η εξομολόγηση της Αρετής μέσα στη φυλακή

admin

«Τουρισμός για όλους»: Βήμα βήμα πως θα μάθετε αν εγκρίθηκε η αίτησή σας

admin